Diari La Veu del País Valencià
Morella se submergeix en la música antiga
RedactaVeu / Morella

Diferents escenaris i diverses actuacions que posaran la nota musical durant aquests quinze dies, que també destacaran per tenir activitats de caràcter cultural, com exposicions, presentacions de llibres o conferències.

La regidora de cultura, Maria Rallo, afirma queper a Morella és fonamental reforçar l’activitat cultural i que aquesta es convertisca en una oferta àmplia per als veïns i en un reclam turístic que atrague més visitants”.

En aquest sentit, assenyala que “aquestes tres setmanes d’agost tenen un clar caràcter cultural i festiu, amb activitats molt variades que s’adapten a tots els públics i, amb actuacions musicals d’artistes de gran talent, a llocs emblemàtics de la localitat”.

Les propostes musicals començaran el proper dissabte amb l’actuació de cambra del barroc de Psallite, Capella de Música, a la Basílica Arxiprestal. Un dia després, M.Pau Medina, Sergi Medina, Gemma Medina i Maria Sáez oferiran un concert solidari, a benefici de l’ONG Delwende.

Els tres primers, juntament amb Toni Ortí a l’orgue, seran els protagonistes de l’actuació del dia 15 a la Basílica. Aquest concert ja el van oferir com a comiat de la Mare de Déu de Vallivana passat el Sexenni i va ser un autèntic èxit.

Cal assenyalar que aquest orgue és un dels més grans i en millor estat de conservació del País Valencia. Aquest instrument va ser construït per Turull l’any 1717 i té tres cossos, amb un total de 3.963 tubs sonors.

Orgue de Morella

A l’inici de les festes, l’Associació Mestre Candel recordarà al mestre que dóna el nom al col·lectiu, quan es compleixen vint anys de la seva pèrdua. Serà un concert que tindrà lloc el dia 16 al carrer Blasco de Alagón.

El dilluns de festes serà el torn de la Rondalla, a la Plaça Bisbe Martí. A més, els dies 23 i 25 d’agost tindran lloc dos concerts del III Morella Sonora, que se celebraran a dos llocs emblemàtics com l’antic Portal dels Estudis i el Convent de Sant Francesc. En el primer actuaran Jordi Fabregat, Enric Agut i Ferran Broch, mentre que el segon l’oferirà David Moliner. Finalment, el dia 28, Marc Navarro i els alumnes del seu curs actuaran a les Sales Gòtiques del consistori morellà.

La música tindrà un gran protagonisme durant aquests dies, però l’oferta cultural serà molt més àmplia. Sense anar més lluny, aquest cap de setmana tindrà lloc la presentació del llibre “Cabrera, records de la guerra civil espanyola (1833.1840)”, l’obra de teatre “Renills de cavalls Dins d’una gerra jueva”, a càrrec d’Escudellasomnis Teatre i una desfilada de Moros i Cristians de Muro d’Alcoi. Mentre que la setmana que ve, es realitzaran dues visites guiades a la Basílica Arxiprestal i al castell i s’inaugurarà l’exposició “Tots els colors de Morella”, amb fotografies de José Luis Tripiana i texts d’Amparo Panadero.

Comparteix

Icona de pantalla completa