Diari La Veu del País Valencià
Betxí – Reforma acabada a l’auditori
-Les obres s’han allargat durant dues setmanes del mes d’agost i han comptat amb un pressupost de 14.000€

-La reforma ha millorat considerablement les condicions acústiques i de salubritat de la sala

La Unió Musical de Betxí va estrenar ahir la reformada sala d’assajos de l’Auditori Municipal, després de les obres de millora que s’han dut a terme durant les últimes dues setmanes. L’obra, que ha comptat amb un pressupost de 14.000€, ha estat sufragada fonamentalment per l’Ajuntament de Betxí, que també ha comptat amb la col·laboració de Noves Sendes, de la Caixa Rural i de la UMB.

Durant anys, estes obres havien sigut reivindicades pels nombrosos usuaris d’este espai, fonamentalment pels músics de la banda de música i de la Colla de Bombos i Tambors de Betxí. Entre els motius es trobaven sobretot el fet que les condicions acústiques de la sala no permetien distingir clarament les notes ni els instruments i, especialment, per la falta de condicions salubres per als músics. Ara, amb les obres, tots estos problemes s’han eliminat en la seua pràctica totalitat.

Alfred Remolar, alcalde de Betxí, ha destacat que “esta reforma era molt necessària per poder afavorir el treball de les societats musicals de la localitat que, ara, podran desenvolupar les seues activitats amb unes condicions òptimes”. A més, el primer edil, ha recordat que “la sala va ser reformada fa només uns pocs anys, però les presses i la falta d’un expert en la matèria van fer que la inversió feta aleshores no produïra els fruits que tots esperàvem”.

La reforma ha consistit en el canvi del sostre prèviament existent, amb la fixació de plaques acústiques per a mitjans i aguts i amb la instal·lació de 16 trampes de greus per a millorar els instruments de percussió i els baixos. A més, s’espera que en els pròxims dies l’actuació siga completada amb l’adquisició d’una cortina acústica que evite les reflexions en les finestres de la sala.

Compromís per Castelló

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa