M+S ALGEMESÍ sempre diu la veritat

2 setembre 2014 01:00h
EL PP NO RECONEIX LA TASCA DELS TECNICS I LA REDACTORA DEL CATÀLEG I S’ATRIBUEIX UN MÈRIT QUE ÉS DE TOTS
 
Els fets i comportament del propi equip de govern en relació al Catàleg de béns i espai protegits demostren que M+S ALGEMESÍsempre ha dit la veritat. En l’acord del plenari de 31 de juny s’aprovaren dos punts clarament diferenciats.El segon era la notificació de l’acord plenarials titulars de béns i als que presentaren al·legacions;i el primer era el sotmetiment d’informació pública, sotmetiment que es fa a tota la ciutadania perquè tota ella està afectada, donat que amb el Catàleg s’aprova també una normativa que afecta a tot el Nucli Històric Tradicional, i no sols als propietaris de béns.M+S ALGEMESÍ vol deixar ben clar que del segon punt –la notificació-no ha dit res en cap moment, ni haparlat del seu incompliment. Són dos temes independents.

La nostra queixa, que reiterem, és sobrel’obscurantisme i opacitat del sotmetiment d’informació pública a la ciutadania –en cap moment parlàrem dels titulars dels immobles. A la ciutadania en general se li ha “amagat” la informació dissimulant-la en la pàgina web, i no difonent-la adequadament. Als fets ens remetem. El dia 22, quan es publica l’anunci al DOCV,no existia un enllaç directeen la pagina d’inici de la web municipal. L’enllaç existent remetia al catàleg i normativa de 2013. És passat el migdia del dia 25 (cap a les 12:29) quan es crea tal enllaç, tres dies després de la nostra denúncia pública deldia 22. De manera semblant, s’informa a la ciutadania a través del facebook de l’ajuntament el mateix dia 25 a partir de les 13:56 hores. Al twitter la comunicació oficial l’ajuntament la fa el dia 25 a les 16:30 hores. És evident que és la denuncia pública d’obscurantisme de M+S ALGEMESÍla que ha forçat a l’ajuntament a difondre la informació de sotmetiment a exposició pública a través de la web i les xarxes. Per si fóra poc, lanostra voluntat de transparència és tal que ja en el propi comunicat del dia 22 indiquem que la informació sí que s’hi trobava a la web des del dia 5, però sense enllaç directe.

Però el que resulta més paradoxal de tot és que l’ajuntament no haja emés cap nota de premsa al respecte. Per ara l’únic que tenim és una nota de premsa del PP d’Algemesí difamant a MÉS ALGEMESÍ, però no existeix cap nota de premsa oficial de l’ajuntament difonent la informació i posant-la a l’abast dels mitjans de comunicació tal com s’ha fet en altres ocasions. Els preocupa més criticar-nos, perquè saben que son l’alternativa de govern, que complir amb les seues obligacions.

Ja en 2012 passa una cosa semblant. Llavors la seua intenció era aprovar el catàleg de 2012 amb 400 béns catalogats. Fou la ferma aposta de M+S ALGEMESÍper abordar la qüestió la que ha fet variar les coses. En 2012, quan veiérem que l’ajuntament ne feia les coses bé, convocàrem a la ciutadania a un acte explicatiu que organitzava el partit –el catàleg a debat-. L’acte fou multitudinari i el revol i malestar de la gent per l’obscurantisme i la manca d’informació oficial fou tal que el Sr Alcalde i el segon Tinent d’Alcalde no tingueren més remei que acudir a un acte de M+S ALGEMESÍ a donar explicacions, tal i com les fotos que trobareu en el següent enllaç demostren.

Però el més lamentable és que el PP d’Algemesí s’atribuisca únicament a si mateix un mèrit que no li correspon en exclusiva. Tots els grups polítics municipals constituirem una comissió especial de treball sobre el catàleg, comissió que es creà a partir de les al·legacions presentades per M+S ALGEMESÍ. És el treball d’aquesta comissió especial, però especialment el treball de la redactora, de l’arquitecte municipal i del Departament d’Urbanisme en general –als qual la nota del PP ni esmenta- qui ha fet possible eixa reducció de 225 béns catalogats.Són especialment els tècnics els que s’han “partit la cara” davant de la Conselleria per aconseguir un catàleg més racional, i ara el partit en el govern –que sols ha intentat silenciar el tema- s’autoatribueix el mèrit ell.

Esperem doncs una rectificació del PP d’Algemesí deixant ben clar que en la nota nostra de premsa no hi ha cap informació falsa i un altra de l’ajuntament informant a la ciutadania i reconeixent el treball dels tècnics i la implicació de totes les forces polítiques.


 
next