Diari La Veu del País Valencià
València – Inversió municipal llastrada per les expropiacions
Dels 49,7 milions destinats pel consistori a inversions al 2014, 32 milions d’euros s’han destinat a pagar sentències d’expropiacions

Joan Ribó ha denunciat el descontrol de l’equip de govern amb les expropiacions i ha exigit rigor, transparència i solucions

Compromís ha demanat explicacions a l’Alcalde en funcions per manipular les xifres de les inversions que ha posat en marxa l’Ajuntament de València en 2014. Recentment Silvestre Senent ha declarat que la xifra d’inversions en 2014 ascendia a 52 milions d’euros, una xifra falsa segons Joan Ribó, portaveu de Compromís, que ha xifrat les inversions totals en 49,7 milions d’euros, ja que als 30,5 milions d’euros inicialment pressupostats, a les diferents modificacions de crèdit s’han donat d’alta 21,5 milions d’euros d’inversions, però a les mateixes modificacions s’han donat de baixa 2,3 milions d’euros d’inversions. El regidor d’hisenda s’ha oblidat de recomptar estes baixes que disminuixen la xifra d’inversions fins als 49,7 milions d’euros.

A més des de Compromís han destacat que dels 49,7 milions d’euros destinats a inversions per l’Ajuntament durant l’exercici 2014, 31,6 milions d’euros han anat destinats a fer front a les diferents sentències que obliguen a l’ajuntament al pagament d’expropiacions. Dels 30,5 milions inicialment pressupostats per 2014, 14 milions anaven destinats a expropiacions (el 46% del total), però amb les diferents modificacions de crèdit del total de 49,7 milions d’inversions, 31,6 han anat destinats a expropiacions (el 64 % del total). És a dir que les expropiacions fins al moment s’han menjat dos terceres parts del total de les inversions realitzades.

Joan Ribó ha acusat a l’equip de Barberà de portar una política nefasta per als interessos dels ciutadans, com és dilapidar dos terceres parts de les inversions municipals en pagar sentències sobre expropiacions. Pel que ha proposat una alternativa a la forma d’expropiar que possibilite incrementar les inversions productives per tal de crear llocs de treball i poder superar la crisi. El procediment conegut com a àrees de repartiment, està reconegut per la nova Llei Urbanística Valenciana i serviria per a estalviar una part important de les despeses d’expropiacions municipals.

Joan Ribó, portaveu de Compromís ha declarat: ”No pot ser que l’Alcalde en funcions i regidor d’hisenda manipule les dades de les inversions municipals i amague la ruïna que suposen les expropiacions per a les inversions productives, que ningú es pense que estos 31,6 milions han anat destinats a instal·lacions per donar servei als veïns. Des de Compromís exigim rigor, transparència i buscar una alternativa per a disminuir esta despesa, que lastra les inversions productives i la creació d’ocupació”.

Compromís per València

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa