La Policia de Sueca arranca una campanya de control de gossos i guals

9 setembre 2016 01:00h
Segons es va anunciar en l’última sessió plenària de setembre, la Policia Local de Sueca emprén a partir de la pròxima setmana una campanya de control per tal que la població complisca la normativa vigent al respecte de la tinença d’animals de companyia i també de manera paral·lela altra de control dels guals.
 
Els agents de la Policia Local de Sueca engeguen este operatiu, d’una banda, per abordar la problemàtica de les defecacions canines a la ciutat. El dispositiu vigilarà de prop aquelles zones, sobretot parcs, jardins i solars, on s’ha estès esta conducta incívica per advertir als propietaris que cal recollir les defecacions dels seus gossos i imposar la sanció corresponent, en cas que no es complisca amb este deure cívic.
 
L’Ajuntament de Sueca va impulsar, fa uns mesos, una iniciativa anomenada “Ecopropòsits” per tal de convidar a la ciutadania a participar de manera activa en la neteja i el manteniment dels carrers i espais públics, incidint molt especialment en la problemàtica de les defecacions dels animals; ara, però, el consistori, a través de la Policia Local, ha decidit reforçar este discurs i optar per la via de les sancions. Alhora, la Policia Local vigilarà també que es complisca l’establert a la normativa vigent en qüestió del cens d’animals, on l’animal ha d’estar degudament registrat i pararà atenció també a d’altres aspectes, com que vaja lligat a l’hora de passejar-lo. Al mateix temps, el dispositiu incidirà i sancionarà també els propietaris d’aquells gossos catalogats com a perillosos si no s’ajusten a la llei. Així, recorden que segons la normativa vigent, estos gossos han de portar necessàriament morrió i xip, deuen anar lligats i el seu propietari haurà d’estar en possessió de la corresponent llicència i assegurança.
 
 
D’altra banda, pel que fa als guals, després de detectar nombroses irregularitats al respecte, la Policia Local de Sueca realitzarà una comprovació tècnica en el terme municipal de Sueca, per tal de regularitzar la situació i fer-ne una posada al dia. L’operatiu revisarà que es complisquen els requisits que varen donar lloc a la concessió del gual i si detecta alguna anomalia requerirà al seu propietari que ho solvente en un termini de quinze dies naturals o, en tot cas, que sol·licite la corresponent llicència al consistori per posar-hi remei. En una segona inspecció, l’operatiu sancionarà en els casos més greus, amb una multa de fins a 900 euros, a tot aquell que segueix incomplint la normativa malgrat el requeriment.
 
Entre les anomalies detectades hi ha l’ús de plaques no adaptades a l’ordenança o de plaques d’altres immobles, la pintura d’un major nombre de metres dels autoritzats, l’ús de rampes metàl·liques en l’accés a les cotxeres, la manca de gual en casos necessaris com ara quan  l’entrada i eixida de vehicles precisa de reserva d’espai de la via pública o la tinença d’un gual per a un fi diferent a l’adequat, permetre i facilitar l’accés de vehicles a un espai per al seu estacionament.
 
En les darreres setmanes, la Policia Local ha engegat la fase informativa d’estes campanyes  que arrencaran a partir del pròxim dilluns, 12 de setembre. Segons han explicat des de la Policia Local de Sueca, la campanya de control de gossos s’estendrà fins a finals del mes d’octubre i la referent als guals es realitzarà al llarg d’este trimestre, no obstant, la intenció és que ambdues es mantinguen en el temps.
 
El regidor de Seguretat Ciutadana, Salvador Giménez, ha explicat que “l’objectiu d’estes campanyes no és, en cap moment, recaptatori; no obstant, s’ha decidit adoptar estes mesures per tal que la ciutadania prenga consciència i per acabar, alhora, amb el greuge comparatiu que existeix entre els ciutadans que s’ajusten a la normativa i aquells que no ho fan i tenen els mateixos beneficis que aquells que compleixen”.


 
next