Diari La Veu del País Valencià
Ondara – EUPV presenta una moció en contra de la reforma de la llei electoral
EUPV presenta una moció, als ajuntaments d’Ondara, Pedreguer i Els Poblets, en contra de la reforma de la llei electoral que prepara el Govern espanyol, per a que “governe la llista més votada”.
Esquerra Unida hem presentat avui una moció als ajuntaments de les poblacions d’Ondara, Pedreguer, i Els Poblets, contra el que suposa un Colp d’Estat, en tota regla,la reforma que prepara l’executiu de Marian Rajoy, per a evitar perdre moltes alcaldies.

Esquerra Unida, hem presentat avui una moció contra el que suposa un Colp d’Estat, i un atac directe a la democràcia municipal per part del PP aprofitant-se de la majoría absoluta de la que gaudeix al Congrés dels Diputats.

D’es de la formació d’esquerres lluitarem fins al final per a evitar que aquesta llei surta endavant. Creguem que es una llei antidemocràtica ja que amb el 40% dels vots una formació política pot obtenir la majoría absoluta, i suposaria que molts ajuntaments tingueren un alcalde amb només un 20% dels sufragis, i aquest governara amb minoria, en contra del 80% que no hauria votat, només per la raó de ser la llista més votada.

A més a més, aquesta mesura, evidencia que el PP té por de perdre molt del poder que actualment té, degut als mal resultats de les eleccions europees i les enquestes que es publiquen regularment. Per això s’afanyen a modificar les regles de la democràcia que durant tants anys han defés a capa i espasa.

També volem deixar clar, que estem totalmente en contra, del que per una altra banda esta dispost a negociar el PSOE, que suposaría un sistema a dues voltes, on a la segona volta només estarien les dues formacions més votades, perquè això fomenta encara més el bipartidisme que veuen com perilla en molts llocs de la nostra geografia.

EUPV Ondara

Comparteix

Icona de pantalla completa