Diari La Veu del País Valencià
La nova Llei de Costes agreujarà encara més la destrucció del litoral al País Valencià
RedactaVeu / País Valencià

El secretari d’Infraestructures i Sostenibilitat del PSPV, Francesc Signes, ha advertit que la nova Llei de Costes aprovada pel PP “agreujarà encara més si cap la destrucció del litoral al País Valencià, ja que redueix el marge a partir del qual serà possible la construcció, que passa de 100 a 20 metres de la costa”.

D’aquesta manera, ha assenyalat que l’informe de Greenpace, que apunta al fet que huit municipis valencians estan entre els que més costa han destruït a l’Estat espanyol “i que confirma el que els socialistes hem estat advertint durant els últims anys”, analitza la situació fins a l’any 2005, “però actualment és encara pitjor i ho serà en el futur si s’aplica la nova normativa que ha aprovat el PP”.

En aquest sentit, ha remarcat que les previsions del canvi climàtic i l’escalfament global adverteixen que fins a l’any 2050 el nivell del mar augmentarà 20 centímetres, la qual cosa suposa que per cada centímetre que el mar augmente envairà un metre de platja. Per açò, Signes ha destacat que “probablement el 2050 el nivell del mar arribe al límit de les construccions que permet la nova Llei de Costes del PP, la qual cosa és d’una enorme inconsciència i irresponsabilitat per la seua banda”. Al mateix temps, ha remarcat que “els temps han canviat tant que probablement el 2030 un esquirol podria recórrer el litoral valencià saltant d’edifici en edifici”.

Per aquest motiu, ha destacat que “els socialistes valencians demanem la modificació d’aquesta Llei de Costes i que la Generalitat fixe els seus objectius immobiliaris en la creació de més habitatges protegits i a evitar més desnonaments”.

Comparteix

Icona de pantalla completa