Educació proposa una actuació "integral" del col·legi de Burjassot i afavorir la seua ampliació

Reitera el seu rebuig al fet que els alumnes estudien en barracons mentre es fan les obres i buscarà nous espais
9 agost 2013 01:00h
RedactaVeu / Burjassot

Així ho ha traslladat el secretari autonòmic d'Educació, Rafael Carbonell, als mitjans de comunicació, després de la reunió que han mantingut aquest divendres la consellera, María José Català, i l'alcalde del municipi, Jordi Sebastià, per buscar solucions a aquest centre educatiu .

Tant Carbonell com Sebastiá s'han congratulat per haver acostat postures, tot i que encara no s'haja arribat a cap solució ni pel que fa a les obres del centre, ni a la ubicació dels nens per al proper curs escolar, que començarà el 9 de setembre. Així, han quedat en mantenir una nova trobada la setmana vinent.

Durant la trobada, la Conselleria ha proposat una rehabilitació "el més completa possible" de l'actual edifici, i ha descartat fer un de nou. A més, ha oferit la possibilitat de "afavorir" una ampliació del centre educatiu, segons ha explicat Carbonell.

A més, Sebastià ha concretat que en la reunió s'ha parlat de la possibilitat de poder fer una nova edificació en un solar annex del centre perquè la part d'educació infantil que està desplaçada en una altra part del poble, puga ubicar-se allà i, així, mantenir unida tota la comunitat educativa. Així, ha dit que la Conselleria ofereix "no un col · legi nou, però sí un reformat, amb noves unitats, al terme d'un curs", ha resumit.

 Sebastià ha indicat que aquesta seria una possibilitat que ara haurà de traslladar a la resta de companys de partit i als pares dels nens, per a adoptar una decisió. "Si Conselleria planteja una reforma en profunditat i la construcció al solar annex de noves unitats per a Infantil, seria una possibilitat que potser acceptaríem. Ho estudiarem i Conselleria també", ha asseverat.

Si, finalment, la setmana que ve arribaren a un acord en aquests termes, Sebastià ha comentat que podrien llavors treballar en la reubicació per al curs que ve dels nens que actualment van a aquesta escola, "buscant espais en el mínim temps possible per després tenir, sinó un col · legi nou, almenys un seminou ".
Sobre això, ha indicat que la Conselleria els ha proposat aprofitar la part de l'edifici que està bé per deixar-hi a alguns alumnes mentre es fan les obres - una cosa que ha vist "complicat" -, i demanar a l'Ajuntament espais per ubicar a la resta de menors: "però el consistori no té aules ni escoles ... Podria aprofitar alguna aula de la Cultura, però els xiquets no estarien junts, no tenim aquest espai". "Caldrà mirar-ho", ha dit.

En aquest sentit, Carbonell ha assenyalat que des de Conselleria pretenen que els alumnes, mentre es fan les obres, no estiguen en aules prefabricades, "sinó que assistisquen als llocs més dignes que hi ha ara mateix, que són, evidentment, les aules del mateix edifici de la part que està en bones condicions, o qualsevol altra aula de la localitat ". I això seria de manera "transitòria" i "temporal", ha reiterat.

Carbonell ha explicat que si Burjassot accepta la proposta de rehabilitar el centre existent de manera integral, "la idea" és treballar conjuntament els tècnics de la Conselleria i de l'Ajuntament per elaborar aquesta actuació "integral". "Treballaríem en un nou projecte conjunt per a emprendre aquesta rehabilitació a l'uníson", ha destacat.

Sobre això, Sebastià opina que "podria ser interessant", i ha afirmat que l'Ajuntament sí que atorgaria la llicència de rehabilitació si es demanés en termes de "rehabilitació integral de l'edifici".

Declaracions de Jordi Sebastià:

"Ja hem acabat la reunió amb la Consellera d'educació Ma. José Català sobre el futur del col·legi Sant Joan de Ribera de Burjassot. Hem desfet equívocs i els hem reiterat la proposta d'ubicar tots els alumnes en unitats provisionals per a després fer un nou centre, tal i com demanen els pares i mares acampats en el solar en una carta que van escriure ahir i que jo he llegit a la Consellera. Des de la Conselleria es considera inviable instal·lar barracons sense un horitzó de caducitat i s'al·lega que no hi ha possibilitat real de fer un centre nou.

Ens diuen, no obstant, que podrien fer una rehabilitació de l'edifici vell d'acord amb els nostres tècnics, més ambiciosa que el que havien demanant. Ens demanen que durant aquest temps enderroquem l'edifici veí, que l'Ajuntament va adquirir, per tal que, acabades les obres, el centre siga més gran.

Els faig una proposta que estudiaríem i comuncaríem als pares i mares per veure el seu parer: instal·lar els xiquets en barracons en el curs 2013-2014 només, i mentrestant, l'Ajuntament enderrocarà l'edifici adjacent a l'escola i la Conselleria rehabilitarà en profunditat l'edifici vell i construirà un edifici nou per a les unitats d'infantil que ara estan desplaçades, en el solar que ara ocupa l'edifici adjacent.

El curs 2014-1015 tindríem tot el centre junt i amb una part nova i l'altra rehabilitada... la setmana pròxima tornarem a parlar".



Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next