Sueca - Homenatge a les Falleres Majors de tot el territori valencià

22 setembre 2016 01:00h
Sueca acollirà este cap de setmana l'homenatge a les Falleres Majors de tot el territori valencià
 
La capital riberenca ha estat la ciutat escollida enguany per a realitzar l'acte anual d'homenatge a les Falleres Majors del 2016 de tota València. La trobada, que se celebrarà el pròxim diumenge 25 de setembre, servirà per tancar l'any faller, acomiadar a les seues màximes representants i donar la benvinguda al pròxim exercici. La jornada comptarà amb la participació de 34 juntes locals falleres.
 
Les Falleres Majors de València, Alicia Moreno i Sofia Soler, hi assistiran junt a les seues respectives Corts d'Honor per presidir la cerimònia. També la cita comptarà amb la presència de la màxima representant del món faller suecà del 2016, Sara Roselló i la seua Cort d'Honor; el president de la Junta Local Fallera de Sueca, Vicent Llopis i demés membres del col·lectiu.
 
La jornada començarà a les 9:45 h. amb la recepció oficial a les juntes locals falleres participants a la Plaça de l'Ajuntament de Sueca. Tot seguit, està previst que arriben les Falleres Majors de València, que deixaran la seua empremta al llibre d'or de la ciutat.

Després se servirà un desdejuni a la mateixa Plaça de l'Ajuntament de la localitat, on actuaran les muixerangues de Sueca i Torrent i on es realitzarà també la sessió de fotografies oficials.
 
 
En acabar esta primera part de l'acte, es desplaçaran tots junts en cercavila fins al Centre Cultural Bernat i Baldoví. A les 12:00 h. començarà l'acte d'intercanvi de fotos entre les Falleres Majors. En l'acte participarà també la Societat Unió Musical de Sueca, que a més d'acompanyar la comitiva als passacarrers, interpretarà al Bernat i Baldoví dues peces del repertori del compositor suecà, José Serrano. Una vegada conclòs l'acte, els participants retran homenatge al cèlebre músic i compositor de Sueca, enguany que es commemora el 75 aniversari de la seua mort i finalment se celebrarà un dinar de germanor.
 
L'acte comptarà amb l'assistència de l'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit i d'una representació nombrosa de la Corporació Municipal de l'Ajuntament de Sueca. També hi han confirmat l'assistència el portaveu de Compromís al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví i la diputada provincial de Turisme a la Diputació de València i regidora a l'Ajuntament de Sueca, Pilar Moncho; nombrosos alcaldes d'altres poblacions veïnes i el regidor de Festes de València i president executiu de la Junta Central Fallera, Pere Fuset.
 
En la jornada prèvia, però, la nit del dissabte 24, la Junta Local Fallera de Sueca ha programat també la festa del Mig Any Faller. La festa començarà a les 21:00 h. de la mà de les xarangues Batband i 442 i la música de la discomòbil de Dj Arturet. La JLF de Sueca ha organitzat també un sopar popular per celebrar que comença el compte enrere per a les falles de 2017. La vetlada estarà amenitzada per l'orquestra Freedom que començarà a partir de les 23 h.

 
next