Les Falles de 2016 s'acomiaden a Sueca

26 setembre 2016 01:00h
La capital riberenca ha estat l'escenari escollit per celebrar l'acte anual d'homenatge a les Juntes Locals i les Falleres Majors de 2016 de tot el territori valencià Sueca ha estat l'amfitriona del món faller, este diumenge, en l'homenatge anual a les Juntes Locals i a les Falleres Majors del passat exercici.

La capital riberenca ha tingut l'honor d'acollir enguany este acte per primera vegada, una cita que es celebra cada any en una ciutat diferent i que ha servit per tancar el cicle faller de 2016. Les màximes representants de la festa fallera han acomiadat així, en una jornada de germanor a Sueca, tot un any ple de vivències i experiències inoblidables.

La jornada ha comptat, a més, amb l'assistència de Sofia Soler i Alicia Moreno, les Falleres Majors de València, que tot just van acomiadar el seu regnat la nit anterior, en l'acte d'elecció de les Corts d'Honor de les Falleres Majors de València de 2017, al Pavelló de la Font de San Lluís de València. Les màximes representants de la festa han presidit l'acte al costat de Sara Roselló, la Fallera Major de Sueca de 2016, i les seues respectives Corts d'Honor.

Les juntes locals de les diferents poblacions valencianes que hi han assistit, junt amb les seues màximes representants, han sigut rebudes també pel president de la Junta Local Fallera, Vicent Llopis i demés membres del col·lectiu; l'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit; el primer tinent d'alcalde, Salvador Campillo; el regidor de Festes, Pau Roselló i el regidor de Cultura, Vicent Baldoví.
 

La cita també ha comptat amb l'assistència d'una nombrosa representació de la corporació municipal i altres alcaldes de localitats veïnes. També hi han fet costat als fallers el diputat a les Corts Generals, Joan Baldoví i la diputada provincial de Turisme a la Diputació de València, Pilar Moncho. A primera hora del matí, els representants de les comissions suecanes, representants de les juntes participants i autoritats s'han concentrat a la Plaça de l'Ajuntament de Sueca per compartir un desdejuni i agafar forces per afrontar una jornada ben completa.

Tot seguit, les Falleres Majors de València han deixat la seua empremta al llibre d'or de la ciutat convidades per l'alcaldessa, a qui han agraït la invitació per assistir a la capital de la Ribera Baixa i participar en este emotiu acte. Després de la sessió de fotos oficials, tots els participants han recorregut alguns dels carrers més cèntrics de la localitat, en cercavila, fins arribar al Centre Cultural Bernat i Baldoví, on ha tingut lloc l'acte central.

L'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, ha volgut aprofitar esta ocasió, en què s'han donat cita els màxims representants del món faller, per mostrar el seu suport a la candidatura de les Falles per ser declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco. Tamarit ha destacat també l'autenticitat d'esta festa, una festa que ha afirmat “ens fa molt especials als ulls de la resta perquè és única al món” i ha incidit també en l'esforç del col·lectiu faller, qui la fa possible cada any. “Els fallers representeu un poble alegre, treballador, entusiasta, valent i emprenedor que valora i reconeix els seus artesans, músics, artistes, perruquers, pirotècnics, indumentaristes...” ha conclòs la màxima representant del consistori. En la mateixa línia, el president de la Junta Local Fallera de Sueca, Vicent Llopis i la vicepresidenta de la Junta Central Fallera, Merche de la Guía, s'han sumat també al reconeixement d'esta festa, la festa per excel·lència dels valencians, i han cridat també a “fer pinya” i a demostrar la vàlua de la festa fallera en esta recta final de cara al veredicte de la Unesco.

La jornada ha comptat també amb les actuacions de les Muixerangues de Sueca i Torrent i la Societat Unió Musical de Sueca, que ha interpretat dos peces del cèlebre compositor suecà José Serrano, en un acte que ha estat marcat també per l'homenatge a este il·lustre suecà, enguany que es commemora el 75 aniversari de la seua mort. En finalitzar l'acte, els participants han acabat la festa en un dinar de germanor en una sala de celebracions de Sueca.

 
next