Diari La Veu del País Valencià
El PSPV exigeix que el Consell aprove els dotze plans de recursos forestals
RedactaVeu / València

El diputat socialista, Frances Signes, demana que el conjunt d’aquests plans, que hauran d’incloure la delimitació dels terrenys forestals estratègics dels seus àmbits, estiguen aprovats en un termini màxim de dos anys. Per a açò, ha presentat una proposició no de llei a les Corts Valencianes.

El diputat del PSPV ha assegurat que “els devastadors incendis forestals que van afectar al País Valencià durant l’estiu de 2012 han suposat a més d’una pèrdua irremeiable de vides humanes, una important disminució de la qualitat de la biodiversitat del nostre territori i paisatge”.

D’altra banda, ha afirmat que amb la desaparició de més de 60.000 hectàrees de bosc “som més vulnerables a l’efecte del canvi climàtic i les zones directament afectades han perdut els recursos naturals que sostenien en gran part la seua activitat econòmica, per la qual cosa hauran de passar dècades perquè es recuperen els ecosistemes i les perspectives de desenvolupament dels entorns rurals implicats”.

Francesc Signes

Per tot açò, Signes ha presentat aquesta iniciativa al Parlament valencià ja que, segons ha manifestat, “la gestió forestal ha de ser una de la principals prioritats del Consell, fet que no ha ocorregut fins ara, i que és fonamental per a la prevenció d’incendis”.

En aquest sentit, ha explicat que en tots els incendis, amb independència de la causa desencadenant, “s’ha constatat l’acumulació de vegetació seca -com a conseqüència de l’escassa actuació en silvicultura preventiva- que ha contribuït a la ràpida propagació del foc”.

De la mateixa manera, ha reiterat que “les condicions meteorològiques del passat estiu, amb elevades temperatures i baixos nivells d’humitat, s’han assentat com a constants i no circumstàncies excepcionals impossible de preveure”. Sobre aquest tema, ha indicat que en aquestes condicions s’han produït els incendis d’aquest estiu a Cofrents i Aiora, entre altres.

Comparteix

Icona de pantalla completa