Diari La Veu del País Valencià
JSPV – Bonus per a EMT i FGV
Des de l’organització juvenil destaquen que el bonus mensual que ara recupera l’Ajuntament suposa un estalvi de sols 4,5€ al mes.

Demanen un veritable bonus reduït i aboguen per un augment de línies entre les zones freqüentades per joves i establir el metro nocturn.

L’1 de setembre ha tornat a entrar en vigor l’abonament mensual jove per a EMT i FGV, per un preu de 40,5€ al mes. Des de l’Ajuntament s’està venent com una gran mesura que suposarà un important estalvi per als joves, però des de Joves Socialistes de València recorden que aquest estalvi serà mínim, ja que sols suposa la reducció de 4,5€ mensuals, mentre que en 2011, quan el govern municipal va liquidar l’abonament jove, aquest tenia un cost de 29,7€ al mes.

D’aquesta manera, els joves no són cap prioritat per al govern de Rita Barberà, i és que tal i com ha destacat el Secretari General de l’organització juvenil socialista, Javier G. Safont, “és una vergonya que el col·lectiu juvenil estiga totalment oblidat en les polítiques del Consistori, quan és qui més està sofrint l’actual crisi, amb una taxa d’atur superior al 50%”, a la qual cosa ha afegit que “si de veritat al PP li preocupem els joves, s’hauria de llançar un bonus anual per a estudiants joves amb una tarifa vertaderament reduïda, i no una burla com la que ens pretén vendre la senyora Barberà”.

Del mateix mode, des de Joves Socialistes de València indiquen que aquest bonus abarcaria les zones A, B, C i D, i hauria de tenir validesa no sols per als autobusos de l’EMT, sinó també per a Metrovalencia, metrobús, tramvia, etc.

En últim lloc, l’organització juvenil destaca que aquesta és una de les reivindicacions que porten anys reclamant en quant a transport públic jove, junt a l’augment de línies entre els barris i zones especialment freqüentades per joves, posant l’accent en les zones universitàries, i ampliar el transport nocturn en caps de setmana, ampliant els horaris i línies de bus per un costat, i establint el metro nocturn com en altres grans ciutats espanyoles i europees per l’altre.

Comparteix

Icona de pantalla completa