Diari La Veu del País Valencià
Finalització de la A-38 a la Ribera Baixa
Antoni Such: «Els morts i els ferits no poden esperar fins al 2019 per a la liberalització del peatge de l’AP-7» / El tram és el de major sinistralitat d’Espanya

El PSOE exigirà en el Congrés dels Diputats al Govern d’Espanya que finalitze les obres de la A-38 entre Sueca i Favara, paralitzades en l’actualitat i sense perspectives de tornar a reactivar-se per la nul·la inversió en infraestructures de l’Executiu de Mariano Rajoy a la comarca de la Ribera Baixa.

El diputat riberenc Antoni Such ha remés hui per al seu registre una pregunta parlamentària en la qual requerix al Ministeri de Foment que explique les actuacions que té previst realitzar en l’esmentat tram per a evitar la proliferació d’accidents de trànsit i disminuir la sinistralitat en la carretera Nacional 332.

Els socialistes han tornat a mostrar la seua preocupació, ja expressada en anteriors ocasions, per la perillositat d’este tram després que s’haja donat a conéixer que és el que acumula el major nombre de morts, ferits greus i accidents de trànsit de tota Espanya, com així ho certifica l’informe RACE 2013 sobre la xarxa viària de l’Estat.

El document designa al tram que transcorre entre els nuclis urbans de Sueca i Favara, coincident amb la variant inacabada Cullera-Favara de la A-38, com el huité més perillós del país, amb 8 morts i 29 ferits entre 2010 i 2012, xifra que és ara encara més alta a falta de l’actualització de dades dels dos últims anys, quan han anar repetint-se estes lamentables situacions.

Such abanderarà en el Parlament la reivindicació de la reactivació de les obres, que la mateixa consellera d’Infraestructures, Isabel Bonig, va descartar el juliol passat en una visita a Favara al·legant l’alt cost de les mateixes. Bonig va proposar com a alternativa usar l’AP-7 quan es liberalitze suposadament el seu peatge el 2019. Sobre este tema, el diputat socialista ha respost a la també secretària general del PPCV que «els morts i els ferits no poden esperar fins al 2019».

Per la seua banda, el secretari general dels Socialistes de la Ribera Baixa, Jordi Mayor, veu «vergonyós» que des de la mateixa Generalitat es renuncie a reivindicar una inversió «més que necessària per a evitar accidents». «Entenem que la disponibilitat econòmica no siga com la de fa anys, però açò ha de ser una prioritat. El PP diu ara que 100 milions, que servirien per a salvar vides i millorar la seguretat i traure el tràfic del nucli urbà de Favara, són molts diners, quan no han tingut objeccions a gastar a mans plenes els diners de tots en corrupteles i ‘saraos’ varis que no han servit més que per a enriquir a uns pocs a costa de tots», ha denunciat Mayor.

El líder comarcal ha demanat un «front comú» a la comarca per a anar tots units en la reivindicació d’infraestructures vitals per al desenrotllament i el benestar dels riberencs i ha assegurat que amb esta iniciativa parlamentària «els socialistes tornem a demostrar que som el gran partit que defensa els interessos de la Ribera».

PSPV Ribera Baixa

Comparteix

Icona de pantalla completa