Diari La Veu del País Valencià
Podemos, EUPV i Compromís s’interessen per la marxa de Guanyem Torrent
L’Assemblea aprova una resolució contra l’anunciada llei d’elecció dels alcaldes

Diversos representants qualificats dels partits que ocupen el segment de l’esquerra progressista, nacionalista i ecologista de Torrent, han participat en la cinquena assemblea que la Plataforma Cívica Guanyem Torrent ha celebrat des que es decidí la seua constitució.

Tot i que les organitzacions de referència encara no s’han pronunciat sobre la inclusió en aquesta plataforma unitària, hi ha associats, militants i simpatitzants d’aquestes formacions que hi participen des del primer moment malgrat la manca de definició orgànica al respecte.

“Podemos”, Esquerra Unida i Compromís, han anunciat atendre la veu d’aquesta organització ciutadana que en tan sols 10 dies, ha aconseguit l’adhesió de centenar i mig de persones al seu Manifest.

Ha hagut coincidència en la valoració realitzada pels representants dels partits polítics, en apuntar que “qualsevol plataforma i iniciativa per provocar un canvi a Torrent, s’ha de valorar i tenir en compte”. Tant Esquerra Unida, com Compromís i Podemos, han acceptat la proposta de l’assemblea perquè s’estudie la seua inclusió en la Comissió de Contactes i Relacions, per tal de sistematitzar la participació dels partits en Guanyem Torrent.

Durant la sessió assembleària del passat dimarts 2 de setembre, es va veure la importància del moviment “Guanyem” arreu el territori estatal i s’informà els presents, sobre la marxa de les primeres comissions de treball que s’han posat a funcionar durant la darrera setmana.

També ha estat aprovada una resolució en defensa de la democràcia i contra la reforma de la llei electoral que proposa el PP. La unanimitat dels assistents, coincidiren en apuntar que “és intolerable acceptar un canvi de les regles del joc democràtic sense un diàleg i sense un consens entre totes les forces polítiques”.

Guanyem Torrent subratlla el punt tercer del seu decàleg fundacional en que s’hi manifesta partidària i defensora de la democràcia directa, participativa i amb processos assemblearis nets i transparents, perquè s’està convençut que la potenciació del moviment associatiu, constitueix una eina important per tal de fer possible aquesta participació.

Comparteix

Icona de pantalla completa