Diari La Veu del País Valencià
Paterna – El PP no convoca la Mesa de la Solidaritat
La formació exigeix la convocatòria d’aquest órgan i del Consell de Benestar Social per tal d’analitzar la situació social del municipi

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “l’alcaldessa s’ha oblidat que fa quasi un any, des d’octubre de 2013, que no s’ha convocat la Mesa de la Solidaritat, grup de treball on intervenen grups municipals i agents socials per tal de mesurar els problemes d’emergència social al poble i buscar possibles solucions. L’estiu s’ha acabat i ha començat el curs escolar, i les famílies que abans es trobaven en situacions complicades continuen en les mateixes condicions”.

“A tot això hem d’afegir que el Consell de Benestar Social es va convocar per última vegada en abril i que no s’ha tornat a saber res més d’ell. Des de Compromís considerem, i així ho hem manifestat en alguna ocassió, que tant aquest Consell com la Mesa de la Solidaritat són órgans que han de tindre una periodicitat fixa i més seguida en les seues convocatòries, donada l’actual conjuntura d’emergència social. Parlem d’assumptes urgents que semblen en l’aire, com la proposta de Compromís per avançar la renda garantida que el PP va votar en contra. A hores d’ara no sabem si l’ajuntament ha rebut alguna quantitat de la renda garantida de 2014 ”.

“L’alcaldessa ha parlat d’un pla d’ocupació, d’un pla d’emergència alimentària per a facilitar accés a aliments a les persones amb menys recursos, de rehabilitar vivendes, tot propostes que al llarg de la legislatura actual Compromís ha presentat i ha reivindicat sense que el PP ens fera cas. Però per a començar a fer tot això cal fer una anàlisi de la situació social actual. Així com més diners en 2015 per a polítiques socials, ara que se suposa que l’equip de govern està treballant-se els comptes de l’any que vé. Però el PP viu només de fer política espectacle i quedar-se en les paraules, sense anar als fets i abandonant a la ciutadania”.

“Per tot això, des de Compromís exigim que l’alcaldessa, encara regidora de l’àrea de Benestar Social, es centre i convoque urgentment la Mesa de la Solidaritat i el Consell de Benestar Social, on es faça una valoració del panorama d’emergència social a Paterna. Volem que tots els agents socials implicats en aquesta àrea siguen convocats i que participen tant en la diagnòsi com en les solucions. Millorar la qualitat de vida dels menys afavorits depén de tots, malgrat que al final tot passe per la decissió política que prenguen els governants del PP”, conclou Juanma Ramón.

Compromís per Paterna

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa