Diari La Veu del País Valencià
PSPV Ribera Alta – Començament amb un curs acalorat a la comarca
Pascual Pastor, secretari de l’àrea d’educació del PSPV de la Ribera Alta, considera que l’enorme improvisació en la gestió educativa de la Conselleria d’Educació està provocant que la totalitat dels centres educatius, gestionats amb centres públics hagen tingut algun més d’un problema per l’ànsia de la Consellera Catalá de començar el curs escolar en bigòrnia dates i provocant que nombroses situacions d’alarma per problemes en l’alumnat a causa de l’excés de calor en les aules.

Dónes de la secretària general comarcal encapçalada per Robert Martínez, els socialistes de la Ribera Alta, denunciem davant de l’opinió pública que este tipus de situacions laborals i educatives són inaguantable i criden a la conselleria a recapacitar en que cal canviar este tipus de polítiques de birli birloquede que estan empleat des del Partit Popular liderat des del seu saló climatitzat per Alberto Fabra i Mª José Catalá.

El secretari comarcal d’educació Pascual Pastor, afirma “Que vinguen a impartir classe ells en estes condicions de calor”, ens deien els alumnes de molts centres educatius de la Comarca”.

Segons el responsable socialista, s’han produït alguns casos d’alumnes que han patit lipotímies per l’excés de calor en les aules massificades. No es pot un imaginar el que estaran passant els alumnes com a professors tant de primària com de secundària que estan en barracons. Esta situacions és denunciable, com han fet alguns directors que amb els sindicats de l’ensenyança han denunciats les condicions laborals a la conselleria de Treball, per l’excés de temperatura en els llocs de treball.

Pastor manifesta que en alguns centres d’Algemesí han arribat a aconseguir 37é, segons un pare en l’aula del qual li ha estat pegant el sol tot el matí. Imaginem-nos dins d’una aula prefabricada. En l’IES 9 d’Octubre de Carlet amb 35é en el segon pis, el mateix que en l’Arabista Ribera de Carcaixent, de recent construcció. A l’IES Vicent Gandia de Castelló, amb una calor insuportable han hagut de comprar d’urgència ventiladors per a totes les aules. Hi ha hagut centres d’altres comarques que han tirat el tancament a les dotze del matí.

Segons Pastor només les hores extres dels equips directius, del personal administratiu i la bona voluntat del professorat està permetent que el curs que hem començat siga suportable, però no gràcies a la conselleria d’educació que des dels seus despatxos preparats dirigixen l’educació d’esta Comunitat valenciana.

Des de la secretària comarcal d’educació, en nom del secretari general del partit Socialista demanem rotundament la dimissió de la consellera Catalá i de tot el seu equip que des dels seus despatxos amb aire condicionat dirigixen esta Conselleria. Açò és inadmissible.

Comparteix

Icona de pantalla completa