Diari La Veu del País Valencià
Sol·liciten el mateix nivell d’ajudes de 600 euros per hectàrea en el nou pla de reestructuració de la vinya
RedactaVeu / País Valencià

La Unió de Llauradors ha demanat que es mantinga el mateix nivell de suport de 600 euros per hectàrea i any en la reestructuració de la vinya amb la finalitat que l’agricultor puga tenir una compensació pel lucre cessant mentre la nova plantació vitícola entra en producció.

En el projecte d’Ordre que ha presentat al sector la Conselleria d’Agricultura, segons l’establit en el Reial decret del Govern central, es pretén retallar l’ajuda fins als 323 euros per hectàrea i any i per açò la Unió ha al·legat contra aquesta decisió.

La Unió ha sigut l’única organització professional agrària que ha presentat al·legacions a la normativa de la Conselleria d’Agricultura, per la qual es regula la concessió i gestió de les ajudes a plans de reestructuració i reconversió de vinyer del País Valencià, per a l’aplicació de les mesures del programa de suport al sector vitivinícola espanyol de cara al pròxim període 2014-2020. En total ha registrat un total de 25 al·legacions.

La Unió recorda, en les seues al·legacions a l’Administració agrària valenciana, que els costos de producció han vingut incrementant-se durant els últims anys i, amb la quantitat proposada de poc més de 300 euros/ha, els viticultors es pensaran molt si aposten per aquestes mesures de suport i, per tant, perdre competitivitat en un sector que cada vegada aposta més per una reestructuració per a adequar-se a la demanda vinícola dels mercats.

Entre la resta d’al·legacions presentades encaminades a disminuir i millorar la gestió burocràtiques, cal destacar la proposta de la Unió perquè cap agricultor puga acollir-se a una reestructuració màxima de 5 hectàrees en la seua explotació.

La proposta de la Conselleria d’Agricultura que aquesta quantitat siga de 25 hectàrees no és coherent amb la realitat de la base territorial del sector vitícola del País Valencià. És inviable en aquests moments que un viticultor valencià reestructure d’una sola vegada 25 hectàrees perquè es quedaria sense producció i, per tant, sense ingressos, a causa que la mitjana de la superfície d’una explotació vitícola al País Valencià està al voltant de les 20 hectàrees.

Comparteix

Icona de pantalla completa