Castelló de la Ribera - Protestes de l'AMPA del CEIP Severí torres

8 setembre 2014 01:00h
EU denuncia també retards en les ajudes a les famílies per a l’adquisió dels llibres de text.
 
Esquerra Unida de Castelló de la Ribera ha fet públic el seu recolzament incondicional a les protestes de la comunitat educativa i de l’AMPA del CEIP Severí Torres per les altes temperatures que s’estan registrant a les aules del centre, que van arribar als 33 graus centígrads els dies 4 i 5 de setembre segons les dades recollides per la pròpia AMPA, i que estan provocant casos de colps de calor en els alumnes.
Per la seua part, l’alumnat de l’IES Vicent Gandia ha hagut d’eixir a l’ombra del pati per a poder fer les classes i comprar ventiladors que els ajuden a suportar les altes temperatures dins l’aula.
 
Segons Mati Escribà, coordinadora d’EU-Castelló de la Ribera, “la situació a la nostra localitat és especialment greu ja que a la nefasta decisió de la consellera Català de començar el curs en ple estiu s’ha de sumar el dolent estat en què es troba el Severí Torres”.

EU-Castelló de la Ribera recorda que “el PP va basar la seua campanya electoral de 2011 en la promesa d’un nou Severí Torres si arribaven al govern municipal i no només han incomplit la seua promesa sinó que també han deixat que la licitació de les obres caducara”, afegeix Escribà.

Per a EU, les ajudes de 15 a 25 euros que va aprovar el govern municipal del PP per a l’adquisició  de  llibres  té  una  clara  finalitat  electoralista  ja  que  el  PP  està  incomplint sistemàticament el seu programa electoral.

A la pregunta de la portaveu d’EU, Oti Ferrando, de com s’anava a ajudar a les famílies que no podien pagar la totalitat dels llibres per la seua situació econòmica, l’Alcalde va explicar que en aquestos casos els Serveis Socials se’n farien càrrec però, segons ha pogut saber EU, s’estan produïnt retards en la concessió de les ajudes i alguns xiquets han començat el curs escolar sense els llibres de text i sense cap solució per part de l’Ajuntament.

EU subratlla que tota ajuda econòmica per a les famílies és positiva però que aquestes ajudes de 15 a 25 euros resulten clarament insuficients si es té en compte que les famílies valencianes gasten una mitjana de 275 euros per fill en llibres de text, segons un informe de l’Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris (AVACU).


 
next