Diari La Veu del País Valencià
El PSPV demana la Diputació Permanent
RedactaVeu / País Valencià

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha tornat a exigir “amb tot el coratge, fortalesa i decisió” la convocatòria de la Diputació Permanent de les Corts Valencianes “davant la situació política que viu el País Valencià” perquè, segons ja ha dit, “no és possible que el Consell se’n vaja de vacances com si no passara res, com si no tinguérem el 30% d’atur, més del 30% de deute i més del 30% d’exclusió social. No se’n pot anar tranquil·lament com si estiguérem en una situació de normalitat”.

Així, ha insistit que si “amb aquestes dades no era normal la normalitat de vacances del Consell, encara és més lamentable quan han aparegut els diferents casos relacionats amb el conseller de Governació i Justícia, Serafín Castellano, i tot el que l’envolta”. Així, ha afirmat que estem davant un conseller i un secretari general del PP que “està sota sospita i sense donar, en aquests moments, cap tipus de resposta”.

Puig, que s’ha expressat en aquests termes en la roda de premsa que ha oferit al costat del portaveu socialista en Les Corts, Antonio Torres, després de participar tots dos en una reunió amb la direcció del grup parlamentari en el Parlament valencià, s’ha referit a les declaracions de Fabra en les quals va dir que Castellano ja havia donat les explicacions en roda de premsa, per a remarcar que “on ha de donar-les un conseller, a part de fer-ho davant els mitjans de comunicació, és en Les Corts Valencianes”. A més, ha afegit que “ha de fer valdre allò que era bo per al senyor Bermejo: que tot en democràcia ha de ser explicat”. Per açò, ha insistit que “ha d’explicar-se ja” i ha demanat al president de les Corts, Juan Cotino, que reunisca la Taula i convoque immediatament la Diputació Permanent.

Assumptes a tractar en la Diputació Permanent

Sobre l’ordre del dia d’eixa convocatòria, Puig ha fet un repàs de les qüestions que hauria de solucionar la Diputació Permanent: les explicacions de Castellano amb la seua relació amb Taroncher, amb Over Màrqueting i amb Avialsa i “eixa cacera famosa”. A més, hauria d’explicar per què es va rebutjar l’ajuda de mitjans de Castella-la Manxa en l’incendi d’Aiora. També haurà d’explicar “si es van cobrar, com i quan sobresous en la seua etapa com a síndic del Grup Parlamentari Popular de Les Corts”, ha apuntat.

El PSPV també exigeix la convocatòria de la Diputació Permanent perquè comparega el president de Les Corts, Juan Cotino, i explique “les donacions al PP i el favoritisme rebut per les seues empreses en els diferents governs del PP”. Així mateix, han demanat la compareixença del conseller de Sanitat, Manuel Llombart, per a explicar l’adjudicació a Reyval del servei de recollida dels residus de tots els hospitals, ja que es tracta d’una empresa investigada per la fiscalia per delictes mediambientals i un cúmul d’irregularitats.

Comparteix

Icona de pantalla completa