Diari La Veu del País Valencià
Xàtiva – És intolerable que els xiquets vagen a classe amb 32ºC”
A XÀTIVA, QUE ÉS LA ‘PAELLA DE VALÈNCIA’, NO ES POT PERMETRE que LES CLASSES comencen UN 1 DE SETEMBRE

El PSPV de Xàtiva ha exigit a les autoritats municipals i autonòmiques que els xiquets de la ciutat no tornen a classe un 1 de setembre per la calor que sempre fa en estes mateixes dates tots els anys, i que s’ha mostrat amb temperatures de 32ºC a les aules. En paraules de la regidora Xelo Angulo “és inadmissible que els xiquets tornen amb tanta calor a l’escola, Xàtiva és la ‘paella de València’, tothom ho sap i enguany s’ha demostrat marcant fa poques setmanes els màxims de calor de tot Espanya, amb dies continus de 42 i 43ºC”.

Angulo ha lamentat que la consellera d’Educació, María José Catalá, no haja tingut en compte el tipus de climatologia que hi ha a les terres valencianes. Però la regidora especialment ha carregat contra els responsables municipals, a la regidora María José Pla i a l’alcalde Alfonso Rus “perquè no han mogut ni un dit per evitar este desficaci”, i ha recordat també que “Rus sempre va recordant que a Xàtiva fa molta calor, però li dóna igual quines siguen les conseqüències, encara que ho patisquen els més menuts de forma innecessària”.

La responsable d’Educació socialista ha recordat que des dels sindicats s’ha demanat que es denuncie la situació a la inspecció de treball, i a la ciutat de Valencia fins i tot els pares dels alumnes de l’escola pública Santa Teresa han portat als seus fills en banyador “perquè no patisquen calor i en senyal de protesta per este canvi destrellatat que ha fet el PP valencià, sols per ser els primers en aplicar la Llei Wert, rebutjada per la comunitat educativa”.

A banda Xelo Angulo també ha criticat que este avanç del curs escolar ha dificultat molt el treball del personal docent, i que únicament s’ha pogut salvar gràcies a l’esforç del professorat. També ha destacat que els centres encara tenen pendent de cobrar part dels diners que se’ls deu del curs passat, a més d’haver falta de cobertura en el professorat de compensatòria així com també de logopedes, conserges i més temps per a psicòlegs.

Finalment la regidora socialista recorda que no s’han recuperat les unitats escolars retallades, així com tampoc hi ha beques de menjador ni de transport. Xelo Angulo lamenta així que “la política educativa del PP únicament s’ha basat en una política d’imatge, de voler aparentar el que no és, quan hi ha tantes mancances dins dels centres i la qualitat de l’educació pública, gratuïta i en valencià fa un pas enrere cada any que continua governant el PP”.

Comparteix

Icona de pantalla completa