Diari La Veu del País Valencià
Policia Local i Guàrdia Civil de la Ribera Baixa es donen cita a Sueca
La Casa de la Cultura de Sueca ha acollit este dimecres una jornada de formació dirigida als membres de les forces i cossos de seguretat de l’Estat i organitzada amb la col·laboració de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives de l’Ajuntament de Sueca sobre la llei de salut i la normativa estatal i autonòmica al voltant de les drogodependències i altres trastorns addictius.

Més de 50 agents de les forces i cossos de seguretat de Sueca, Cullera, Corbera, Sollana, Polinyà i altres poblacions veïnes de la comarca de la Ribera Baixa van participar en la jornada organitzada amb l’objectiu de donar a conéixer la situació actual del consum d’alcohol i altres drogues en tot el territori valencià i amb la fi de millorar el coneixement dels professionals de seguretat sobre l’actual normativa reguladora.

El curs va ser a càrrec de Mª Jesús Álvarez, tècnica jurídica del servei de drogodependències i altres trastorns addictius de la Conselleria. “Les forces i cossos de seguretat de l’Estat, fonamentalment els Policies Locals, són un factor importantíssim per a nosaltres perquè és el professional de proximitat i considerem que cal donar-los tots els coneixements i els instruments sancionadors, perquè si reduïm l’oferta aconseguirem reduir la demanda. El consum del tabac es va reduir en un 47% quan es va aprovar la llei del tabac” ha afirmat l’experta.

Entre els temes tractats, es va repassar la situació del consum de drogues al territori valencià i els continguts de la Llei Orgànica de Protecció a la Seguretat Ciutadana i la normativa autonòmica en matèria d’addiccions. També s’hi va va parlar de les infraccions aplicables en cada cas i de la tipologia de centres i serveis d’atenció i prevenció de drogodependències.

El regidor titular de la UPCCA de Sueca, Salvador Campillo i la regidora de Serveis Socials de Cullera, Francesca Ortiz, van estar els encarregats d’inaugurar la jornada, tot agraint als agents la seua implicació i interés i instant-los a treballar tots plegats per eradicar les conductes addictives.

Comparteix

Icona de pantalla completa