Diari La Veu del País Valencià
Rus torna a cobrar a les comissions falleres
Aldabero (PSPV): “el govern de Rus torna a cobrar a les comissions falleres per usar el Gran Teatre i paga per actuacions amb molts menys espectadors”

El govern del PP de Xàtiva obligarà de nou a les Falles de la ciutat a que tornen a pagar 1.420 € per usar el Gran Teatre, diners que en el total (14.200 €) s’aproximen als 18.383 € que es gastarà en altres espectacles contractats “que tenen molts menys espectadors i pels quals sols aconseguirà uns 3.000 € en entrades”, segons ha denunciat el regidor socialista Pedro Aldabero.

Des del PSPV recorden que l’argument que sempre gasten l’alcalde Alfonso Rus i el regidor del Gran Teatre, Ramón Vila, és que “la gent no va a les presentacions, i no tenen que pagar tots per als pocs que van”. Però este argument, afirma Aldabero, “és mentirós i sí que s’hauria d’aplicar a les contractacions que fa l’ajuntament”. Recorda així que en la passada temporada una obra que va costar 5.200 € va tindre 83 espectadors, mentre que l’òpera, que costava 4.840 euros, va tindre una ocupació que no arribava al 40%. “La mala planificació que fa del Gran Teatre el PP sí que costa diners a tots els ciutadans, mentre es nega el servei que podria fer el teatre als col·lectius culturals de la ciutat”, critica el regidor.

Per al pròxim trimestre Pedro Aldabero explica que hi ha 5 actuacions programades i que a més es destinarà un total de 8.800 € a publicitat, o el que és el mateix, el 30% del pressupost total, mentre que tant les comissions falleres com les bandes de música s’han de pagar elles la seua pròpia publicitat. “No s’ajuda a les comissions ni a les bandes a fer publicitat ni amb els espais públics que té l’ajuntament -recorda Aldabero-, espais que sí que es destinen a fer publicitat electoral de l’alcalde amb diners de tots”.

El regidor també ha assenyalat que enguany a més l’ajuntament s’estalviarà diners gràcies al conveni amb Cajamar per subvencionar el teatre escolar, ja que en estes obres sols pagarà 2 euros per xiquet. Amb este acord Pedro Aldabero explica que el PSPV va demanar que la quantitat estalviada es destinara a finançar les presentacions de les falles, però que el PP es va negar.

El PSPV ha recordat que per al seu govern es mantindrà el compromís de la gratuïtat del teatre per als principals col·lectius locals promotors de la cultura a la ciutat com són les falles i les bandes de música. “Xàtiva mereix una programació cultural de qualitat i per a tots, i no malbaratar els diners ni marginar les ajudes a qui les mereix” conclou Aldabero.

Comparteix

Icona de pantalla completa