Sueca millora l'eficiència del servei d'abastiment d'aigua potable

12 desembre 2016 01:00h
Sueca posa en marxa un sistema per millorar l'eficiència del servei d'abastiment d'aigua potable
 
La capital de la Ribera Baixa porta endavant un pla de sectorització de la xarxa d'aigua potable que permetrà l'optimització del servei d'abastiment
 
L'entitat pública empresarial Aigües i Sanejament de Sueca, adscrita a la Regidoria de Serveis Municipals de l'Ajuntament de Sueca, engega esta setmana els treballs de sectorització de la xarxa d'aigua potable de la ciutat. Estos treballs suposaran un control més acurat dels cabals d'aigua que es consumeixen i afavoriran també l'agilitat en la detecció de fuites, reduint les molèsties en possibles casos d'obres i intervencions.
 
Es tracta d'un sistema avançat que fragmentarà la xarxa d'aigua potable en diverses zones i que dotarà d'autonomia cada sector, tot amb l'objectiu de millorar el rendiment de la xarxa. Segons ha explicat la regidora de Serveis Municipals, Pilar Moncho, esta actuació permetrà controlar millor els cabals de l'aigua subministrada i així mateix, ajudarà a detectar de manera immediata qualsevol incidència o avaria que puga registrar-se en el funcionament normal de la xarxa d'aigua potable, i tot plegat, ha explicat, significarà l'optimització del servei d'abastiment.
 
“Sectoritzant i instal·lant estos comptadors, podem rebre informació automàtica i més precisa sobre l'aigua que es consumeix, això serà possible perquè Sueca integrarà els registres d'estos comptadors dins de l'aplicació Merlin d'Aigües de València. Esta és la millor manera de controlar el rendiment de la nostra xarxa. S'estima que amb la nova instal·lació es podrà millorar el seu rendiment fins un 75 o 80% i això es traduirà en un estalvi tant en obres i intervencions com en el consum elèctric” ha assenyalat la regidora.
 
Les obres, que s'emmarquen en el Pla d'inversions d'Aigües de Sueca, s'han iniciat este mateix dilluns i està previst que finalitzen el pròxim divendres 16 de desembre. L'actuació preveu la instal·lació de comptadors a l'Avinguda del Teular, al Carrer Xúquer, al Carrer Cullera, a l'Avinguda de Riola i a l'Avinguda de la Loteria, este últim ja en el sector marítim.
 
Les intervencions no afectaran al trànsit de vehicles, però sí, en canvi, al subministrament d'aigua potable a Sueca (excepte a les vivendes de l'altra banda de la via), Riola i Polinyà, el dimecres a la nit des de les 00:00 h. fins les 6:00 h., per tal de minimitzar les molèsties, i també a tot el polígon industrial el matí del dimecres, des de les 11:00 i fins les 15:00 h.
 
Moncho ha avançat també que l'objectiu és ampliar progressivament la xarxa de comptadors per reduir l'àmbit dels sectors, per tal d'afinar més en el diagnòstic de la xarxa, i en este sentit, ha assenyalat també que en 2017 hi ha programat continuar en la instal·lació de comptadors a la zona marítima. 


 
next