Cal posar fi a l'enxufisme a l'Ajuntament de Cullera

11 setembre 2014 01:00h
Cullera
Mayor demana una borsa d'ocupació rotatòria i en igualtat de condicions per a tots els aturats

El líder dels Socialistes de Cullera, Jordi Mayor, ha tornat a demanar hui la creació d'una borsa d'ocupació municipal rotatòria i en igualtat de condicions de contractació per a tots els aturats de la localitat, independentment de la seua filiació política.

La proposta, que ja venia inclosa en el Pla d'Ocupació que va presentar el grup municipal socialista i que el PP va rebutjar en 2012, l'ha tornat a llançar Mayor després de conéixer-se que la desocupació va tornar a pujar en la ciutat el passat mes d'agost, en plena campanya turística. A més, esta idea és una de les quals més es repetix en les propostes que els veïns han traslladat als Socialistes de Cullera a través de la campanya de participació ciutadana “La Cullera que tu vols”, posada en marxa per a elaborar el programa global de ciutat de cara a la pròxima legislatura.

Mayor ha exigit que “es pose fi l'enxufisme que practica el Partit Popular per a col·locar a militants i afins en els escassos llocs de treball que hui pot oferir el consistori en servicis com, per exemple, la recollida del fem”. “El poc treball que té hui l'ajuntament ha de rotar, repartir-se entre la gent que ho necessite i que es faça en igualtat de condicions. Tot el contrari al que succeïx ara, quan sempre treballen els mateixos”, ha manifestat.

Segons ha denunciat Mayor, l'alcalde, Ernesto Sanjuán, ha utilitzat l'ajuntament com “l'agència de col·locació del PP per a guanyar-se suports polítics, aprofitant-se de la desesperació de moltes persones sense treball”. El líder de l'oposició ha qualificat esta pràctica de “caciquisme del segle XIX en ple segle XXI”.

Mayor s'ha compromés ha erradicar-ho. “A partir de 2015, si els ciutadans dipositen en nosaltres la seua confiança per a governar Cullera, tots van a tindre les mateixes oportunitats de ser contractats; ja no farà falta anar al despatx de l'alcalde a besar-li l'anell per a tenir ocupació”, ha expressat Jordi Mayor, qui ja ha anunciat la seua voluntat d'aspirar a l'alcaldia de Cullera en els comicis del pròxim mes de maig.

Polítiques actives d'ocupació

Malgrat que la Reforma Local del Partit Popular no contempla que els ajuntaments en una situació econòmica tan greu com el de Cullera puguen exercir una sèrie de competències impròpies, com per exemple en matèria d'ocupació, Mayor ha assenyalat que buscarà les fórmules necessàries perquè el consistori oferisca llocs de treball als veïns a través de les empreses que li presten servicis “i si canvia el Govern d'Espanya, com tot sembla indicar, i es deroga la Reforma Local, i milloren les condicions del pla d'ajust de Cullera, també a través de contractacions directes”.

Mayor ha lamentat que el PP de Cullera no haja fet absolutament gens per a pal·liar la desocupació precisament en la legislatura en la qual s'han registrat els majors índexs d'atur de la història recent del municipi, “obligant als jóvens a l'exili econòmic i a les famílies a patir penúries”. “Un alcalde que mira cap a un altre costat quan el seu poble patix d'esta manera, no mereix seguir sent-ho”, ha conclòs Mayor.


 
next