Diari La Veu del País Valencià
El desdoblament de la N-340 entre Castelló i Orpesa milloraria la seguretat vial
RedactaVeu / Benicàssim

El regidor de Compromís a Benicàssim, Domingo Ferrando, ha presentat una moció a l’ajuntament perquè la corporació inste al Ministeri de Foment la finalització del projecte de desdoblament de la N-340 entre els termes municipals de Castelló i Orpesa, i es destine una partida pressupostària adient dins els Pressupostos Generals de l’Estat de 2014 .

Segons ha exposat Ferrando en la seu moció, “amb el pas del temps es considera cada dia més necessari la duplicació de la N-340 per resoldre els problemes de mobilitat existents entre Castelló, Benicàssim i Orpesa. Amb el desdoblament de la N-340 milloraria la seguretat vial dels ciutadans i resoldria la mobilitat d’aquesta àrea metropolitana, de molts viatges de curt recorregut i amb intensitats que superen més de 30.000 vehicles diaris en alguns punts. A més a més, el desdoblament de la N-340 suposaria una millora de les possibilitats econòmiques dels municipis de la comarca, com ja s’ha vist amb la CV-18, per posar un exemple”.

Des de Compromís s’ha recordat com per part del Ministeri de Foment s’ha proposat als ajuntaments implicats la liberalització parcial de l’AP-7, concretament els peatges entre Castelló Sud i Orpesa per al trànsit intern i afegir una nova sortida a Benicàssim. Així mateix, els representants ministerials no consideren oportú el desdoblament de la N-340 ja que consideren que no solucionen el problema de mobilitat de la zona.

8 anys de retard

L’agrupació política ha defensat igualment el rescat de l’AP-7, com una bona mesura per millorar la seguretat vial, ja que traslladaria el trànsit de vehicles pesats que ara va per l’actual N-340. Però tot i això s’ha reivindicat el desdoblaments de la N-340, “perquè creiem que és una infraestructura que millorarà la seguretat vial dels nostres ciutadans. Cal destacar que en el Protocol de Carreteres signat a l’abril de 2005 entre el Ministeri i la Generalitat es contemplava les obres de desdoblament de la N-340. Que a dia de hui s’estan incomplint. I s’ha retardat més de 8 anys i si aquest treball s’hagués desenvolupat en 2005 quant la situació de Castelló en infraestructures viàries i necessitats ha canviat, s’hagués realitzat, ara ja disposaríem d’aquesta autovia”.

Comparteix

Icona de pantalla completa