Alzira - Servei públic de correus

12 setembre 2014 01:00h
Els col·lectius d’EUPV en la Ribera Alta presentaran iniciatives a tots els ajuntaments de la comarca on tenen representació per a exigir des dels ajuntaments la defensa del servei públic de correus.

En un context com l’actual, Correus juga un indubtable paper per a contribuir a la cohesió social, territorial i econòmica del país, tant a nivell estatal com autonòmic, assumint i prestant un servei  públic a ciutadans/es, empreses i administracions en la totalitat dels nuclis de població. A la nostra comarca de la Ribera Alta també és un element imprescindible per les comunicacions entre les persones.

Per Asensio García, coordinador comarcal: “es tracta d’un servei públic que sols és atès en amples zones per l’empresa Correus i que, de no ser així, desapareixerà, al no donar-se les condicions de rendibilitat per a la seua prestació per part del sector privat, així com observem amb molta preocupació el sistemàtic assetjament del servei postal públic per part d’alguns grups de pressió amb forts interessos empresarials i financers en el sector de la logística i la paqueteria. Assetjament empresarial, mediàtic i jurídic que podria afectar a milions de ciutadans, així com al correcte funcionament de l’Administració”.

Per a EU de la Ribera Alta, les dades ho posen en valor: més de 8.000 municipis atesos, 16 milions de llars, 3,2 milions d’empreses (més del 99% són pymes) i un total de 7.100 punts d’atenció en l’àmbit rural (carters rurals i oficines) i més de 100.000 kilòmetres diaris.

Segons A. García: “des d’EU instem als ajuntaments que requerisquen al Govern de la Nació per a que prenga les mesures necessàries per garantir la viabilitat del servei postal públic, i que tanque espais als interessos mercantils que les multinacionals i lobbies financers que sols busquen benefici i rendibilitat a curt termini a compte del dret dels ciutadans”


 
next