Diari La Veu del País Valencià
Xàtiva – El pspv proposa que es desenvolupe la llei de dependència
Xelo Angulo (PSPV): “el Govern ha de millorar i desenvolupar la Llei de Dependència que ha patit la retallada de la meitat del finançament”

El PSPV de Xàtiva presentarà este divendres en el ple municipal una moció per tal d’instar al Govern de l’Estat a “que no caiga en l’oblit i es desenvolupe com cal la Llei de Dependència”, llei que “és vital per a moltes persones necessitades tant a Xàtiva com a la Costera”, com ha recordat la regidora Xelo Angulo.

En la moció dels socialistes es proposa al ple municipal que s’inste al Govern de d’Espanya a “impulsar la constitució d’un grup de treball amb representants dels grups parlamentaris amb l’objectiu d’aconseguir un ampli acord per a garantir la sostenibilitat, el desenvolupament i el finançament per part de les administracions públiques del Sistema d’Autonomia i Atenció a la Dependència”.

Angulo recorda que la Llei de la Dependència va ser impulsada pel govern del PSOE l’any 2006, i que “des de l’arribada del PP al poder l’han boicotejada i l’han buidada de finançament, han fet una acció política perjudicant a les persones més necessitades de la nostra societat”. Com a exemple la regidora socialista recorda que “el finançament de l’Estat ha patit un retrocés a la meitat, passant d’assumir un 40% del cost en 2009 a un 19% en 2013, període on els usuaris quasi han duplicat la seua aportació al sistema”.

Xelo Angulo explica que des del grup socialista el que es planteja és que “les decisions del Govern del PP ens han portat a una situació en què resulta evident la necessitat de reformular el sistema”. Per tot això demana a tots els grups municipals, i especialment al PP, “que se solidaritzen amb les persones dependents, les que necessiten una ajuda especial que l’Estat no pot negar per molta crisi econòmica que hi haja”.

Comparteix

Icona de pantalla completa