La Vall de Vernissa penja més d'un centenar de poemes als balcons en homenatge a Estellés

La iniciativa inclou tres recitals populars a Llocnou de Sant Jeroni, Almiserà i Ròtova
13 agost 2013 01:00h
RedactaVeu / La Vall de Vernissa

La Vall de Vernissa està retent el seu particular homenatge al poeta de Burjassot, Vicent Andrés Estellés. 'Estellés, per tots els seus balcons’ és una iniciativa del Col·lectiu Vall de Vernissa, mitjançant l’Ecomuseu Vernissa Viu, per tal de commemorar l’Any Estellés (en els 20 anys de la seua mort) als municipis de la vall de Vernissa (Alfauir, Almiserà, Castellonet de la Conquesta, Llocnou de Sant Jeroni i Ròtova), a l’interior de la comarca valenciana de la Safor.

Entre els cinc municipis, s'han penjat 138 poemes del poeta de Burjassot. Des del col·lectiu Vall de Vernissa “s'han volgut felicitar per l'acollida significativa, que ha desbordat les previsions inicials i han agraït la il·lusió de la gent per participar en un acte singular d'homenatge a un poeta importantíssim com és Estellés”.

A més, des de l'associació han convidat tota la gent interessada a fer un passeig pels nostres pobles, del 12 al 19 d'agost, per poder llegir als balcons la poesia del millor poeta valencià del segle XX.

La iniciativa inclou tres recitals populars a Llocnou de Sant Jeroni (dia 17), Almiserà (dia 18) i Ròtova (dia 19) i una penjada de fragments dels versos d'Estellés per les cases dels cinc municipis de la vall de Vernissa. A més, a Ròtova, en acabar el recital es projectarà el documental Estellés, poeta de meravelles, elaborat per RTVV.
 
Poema a Castellonet de la Conquesta

A més, la penjada de fragments de poemes d’Estellés pels balcons dels cinc municipis de la vall de Vernissa té lloc del 12 al 19 d’agost de 2013.

L'activitat es pot seguir també des de la pàgina web del col·lectiu Vall de Vernissa.

La Festa Estellés

L'origen de la Festa Estellés cal buscar-la el 2010, amb la proposta de l'escriptor Josep Lozano i s'ha estés al llarg de tota la nostra geografia.

La proposta suggeria fer-la en els primers divendres o dissabtes del mes de setembre, on entrara un plat típic de la nostra gastronomia, un bon vi de la terra i la lectura de poemes de Vicent Andrés Estellés, de manera semblant a com fan els escocesos –des de fa ja més de dos-cents anys– cada 25 de gener, per celebrar el naixement del poeta en llengua escocesa Robert Burns (1759-1796).
 
Poema a Ròtova

A la comarca de la Safor, la Festa Estellés també se celebra des del 2010 a Gandia, i uns anys més a tard a Tavernes. Al 2013, ja s'ha celebrat a Real de Gandia i arribarà també a Oliva.

next