Diari La Veu del País Valencià
Reclamen la tornada de la Dama d’Elx com a “impuls econòmic i cultural per a la ciutat”
RedactaVeu / Elx

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha reclamat la tornada de la Dama d’Elx perquè constitueix “un impuls econòmic i cultural per a la ciutat”. Sobre aquest tema, ha recordat que en l’etapa socialista l’any 2006, amb Diego Macià com a alcalde d’Elx, es va produir la cessió temporal a la ciutat d’aquesta obra de l’art iber trobada en la capital il·licitana. D’aquesta manera, ha apuntat que aquesta obra constitueix una escultura “emblemàtica” per a la capital del Baix Vinalopó.

Puig s’ha manifestat en aquest sentit durant la seua visita a Elx, en la qual ha assistit a la mascletà i ha presenciat la representació del Misteri en la Basílica de Santa Maria. El líder dels socialistes valencians ha insistit que el retorn de la dama “seria un estímul per al turisme i promouria una revitalització cultural d’Elx”.

Per aquests motius, ha reiterat que els socialistes valencians i il·licitans “demanem que es quede de manera definitiva”. Sobre aquest tema, ha assenyalat que la ciutat “disposa d’instal·lacions que permeten la seua estada de manera permanent amb les mesures necessàries en protecció i seguretat”.

Puig ha explicat que el fet que des del PSPV es defense que la Dama d’Elx es quede en la seua ciutat “per sempre, ha de veure amb la mentalitat d’un estat diferent, amb un estat federal, descentralitzat, en el qual puga haver-hi museus nacionals situats en àmbits diferents de l’estat” al mateix temps que ha sostingut que “no tot ha d’estar necessàriament a Madrid”.

Ximo Puig en la seua visita a Elx

Sobre el Misteri, ha dit que és “un dels monuments més impressionants” que té el País Valencià al mateix temps que ha destacat l’oportunitat de “observar en cada nova ocasió els diferents matisos de colorit, sonoritat” d’aquest drama sacre-líric religiós, que és Monument Nacional des de l’any 1931 i que està inclòs des de 2001 en la primera Proclamació de les Obres Mestres del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Per açò, ha remarcat que és “un dels patrimonis intangibles més importants de tota l’Europa mediterrània”.

Comparteix

Icona de pantalla completa