EUPV - Cal convergir en plataformes ciutadanes per a les Eleccions Municipals

15 setembre 2014 01:00h
La formació d’esquerres adapta a la comarca l’estratègia d’EUPV-IU

El Consell Polític Nacional (CPN) d’Esquerra Unida aprovà el dissabte per 52 vots a favor, 8 en contra i 10 abstencions una resolució de confluència social i política al País Valencià. Seguint el camí obert per Izquierda Unida, la formació d’esquerres, aposta per un procés que s’inicia des de les bases amb l’objectiu final d’una gran convergència ciutadana d’esquerres. El coordinador d’EUPV, Òscar V. Ramírez, ha destacat: “Promourem plataformes ciutadanes als pobles de la Marina Alta que unisquen al conjunt de les persones i col·lectius que hui estan patint els rigors d’aquesta crisi. Aportarem la nostra experiència, el programa i el nostre propi perfil. Volem una eixida social i democràtica a la crisi. Volem canviar el País Valencià, acabar amb el bipartidisme, amb el règim corrupte del PP-PSOE i amb les polítiques que ens han portat a la ruïna”.
 
Esquerra Unida ja va encetar aquest procés de convergència per a la construcció d’una alternativa en maig de 2012, en la seua assemblea a l’Eliana, on la formació d’esquerres ja acordà participar en totes les iniciatives que buscaven la confluència i la coordinació de l'esquerra. La resolució aprovada ahir per la formació d’esquerres incideix en que aquesta confluència ha de donar-se “per la base, des de la coincidència en les lluites concretes, l'experiència activista i el coneixement directe. Això ens permetrà multiplicar la contestació al règim, al enfortir les forces de l’esquerra i portar les lluites també al àmbits institucionals, amb una alternativa al bipartidisme”. Aquesta estratègia l'hauran d'adaptar al seu propi municipi els col•lectius de base des de la seua pròpia sobirania.
 
La formació d’esquerres subratlla l’àmbit municipal com l’espai “privilegiat” per encetar aquesta confluència, “per la concreció política, per les condicions de proximitat i simpatia, i la possibilitat de posar en pràctica formes de control ciutadà, i perquè permet una experiència unitària directament amb formes assembleàries, formes habituals històricament als moviments socials i sindicals”.

“Esquerra Unida es marca com a prioritat co-desenvolupar aquestes plataformes ciutadanes amb els moviments socials de la Marina Alta actius, així com amb les forces polítiques d'esquerra. Dénia, Xàbia, Pego, Calp, Ondara, Els Poblets, Beniarbeig, Benissa, Pedreguer i Gata seran les prioritats, encara que altres pobles, també podran formar part d'aquesta revolució democràtica que trenqui amb el bipartidisme”, ha assenyalat Òscar V. Ramírez. “EUPV a la Marina Alta, ja fa temps, que ha parlat amb d'altres formacions polítiques a la Marina Alta, ara és el temps de fer un programa municipal per alliberar la ciutadania de la tirania dels mercats i l'austericidi, perquè si es pot”, ha conclòs el coordinador comarcal.

EUPV Marina Alta


 
next