Diari La Veu del País Valencià
Com es recuperaran els 120 milions de l’aeroport de Castelló?
EFE / RedactaVeu / Castelló

La diputada de Compromís en Les Corts, Mónica Oltra, ha demanat al Consell que done una resposta escrita a aquestes qüestions, després que el vicepresident del Govern valencià, José Císcar, haja dit que les instal·lacions s’obriran quan hi haja demanda.

Segons la comparativa que realitza Compromís, l’aeroport de Burgos obri mig dia i solament va tenir 35.447 passatgers en 2011, mentre que el de Castelló “seria rendible amb 360.000 passatgers, deu vegades més, segons la consultora de Josep Piqué”.

Compromís recorda que Burgos va tenir unes pèrdues de 6,7 milions en 2011; els aeroports de Reus i La Corunya, amb 18 hores d’obertura al dia, superen els 7 milions de pèrdues; Almeria i Zaragoza, 8 i 7 milions respectivament; Valladolid, quasi 6 milions; i León, 6 milions.

“Açò demostra que no té a veure l’obertura amb la rendibilitat”, segons Oltra, que assenyala que actualment més de la meitat dels aeroports d’AENA són ‘deficitaris’ i registren pèrdues.

Sobre la consultora de Josep Piqué, Pasiphae, ha indicat que el Consell la va contractar per 16.000 euros per a analitzar les possibilitats de l’aeroport de Castelló i va llançar la proposta d’obrir a la carta.

A més, “es va voler vendre la idea que amb un model com el de Carcassona a França podria funcionar”, que segons Oltra, aquell aeroport funciona amb Ryanair, companyia “que sap com traure compensacions a canvi d’explotar aeroports de segona”.

Ara que Josep Piqué ha deixat Vueling, la diputada de Compromís pregunta si el Consell havia arribat a algun tipus d’acord amb aqueixa companyia per a l’explotació de les instal·lacions de Castelló.

Comparteix

Icona de pantalla completa