Diari La Veu del País Valencià
El PSPV diu que reduir els diputats pot ser efectiu l’any 2015

EFE / València

El portaveu socialista en Les Corts, Antonio Torres, ha exigit hui que la reforma de l’Estatut i de les institucions valencianes ha de plantejar-se de manera “global”, al mateix temps que demana al Consell que adopte ja mesures contra la crisi “amb la mateixa immediatesa que va decretar retallar drets socials”.

Torres ha assegurat, en un comunicat, que en aquests moments es requereixen mesures immediates i que puguen tenir efectivitat sobre els ciutadans.

Ha lamentat que, pel que fa a totes les mesures “que hauria d’estar adoptant” el Consell per a reactivar l’economia i generar ocupació, “no hi ha decrets ni cap tipus d’actuació que permeta que puguem tirar endavant”.

Torres ha respost així a la portaveu del grup popular en Les Corts, Marisol Linares, que va assegurar que el PSPV no donaria suport a la reducció de diputats autonòmics.

Sobre aquest tema, ha reiterat que la negociació de la reforma de l’Estatut ha de ser “global” i que reduir els diputats pot ser efectiu l’any 2015 però en aquests moments, ha apuntat, “necessitem mesures perquè els ciutadans estan patint ja les conseqüències de la crisi”.

“Si el PP vol que hi haja una reforma en profunditat de les nostres institucions, el PSPV està disposat a asseure’s però des de la serietat i des del conjunt”, ha insistit.

El diputat ha destacat: “No és presentable que estiguen proposant una rebaixa en el nombre de diputats mentre el nombre d’alts càrrecs de la Generalitat i d’alts executius del sector públic empresarial segueix augmentant”.

Per açò, ha dit que per a “ocurrències”, que no compten amb el PSPV, però sí per a millorar la situació dels valencians i per a adoptar “mesures valentes que puguen generar ocupació”.

Sobre aquest tema, la viceportaveu del PP en Les Corts, Marisol Linares, ha manifestat hui que el PSPV “és el partit i el grup parlamentari que menys té a veure amb la realitat que planteja la societat valenciana”.

En aquest sentit ha lamentat que els socialistes “seguisquen tan obstinats en negar una mesura tan evident i necessària com és la reducció de 99 a 79 diputats plantejada pel Consell de Fabra”.

La dirigent popular ha considerat “immoral” la postura de Torres, qui “s’atreveix a demanar mesures econòmiques quan la realitat és que l’única cosa que saben fer és intentar boicotejar i criticar, sense sentit algun, mesures eficaces, efectives i eficients davant la crisi econòmica com les que està executant l’Executiu del president Fabra”.

Comparteix

Icona de pantalla completa