Sueca s’acull al Programa Xarxa Jove

24 febrer 2017 01:00h
La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Sueca ha participat en una reunió al Casal Jove de Sueca, junt amb més poblacions de la Mancomunitat de la Ribera Baixa (Sollana, Polinyà del Xúquer, Corbera i Almussafes) per posar en marxa el Programa Xarxa Jove impulsat per l’IVAJ.
 
L’objectiu principal d’este programa és impulsar polítiques de joventut locals, reforçar l’activitat dels serveis d’informació juvenil, millorar la difusió dels seus programes i facilitar la coordinació intermunicipal i, al mateix temps, crear una xarxa vertebradora perquè tots els joves s’informen de les activitats programades en altres municipis. Amb este mateix motiu s'ha previst crear una web nova on s’oferiran totes les activitats en matèria de joventut.
 
La coordinació d’esta xarxa serà a càrrec dels tècnics de Xarxa Jove de l’IVAJ i es treballarà en comú amb les dues Riberes, Alta i Baixa.
 
El programa impulsarà dos nous projectes perquè els joves coneguen i descobrisquen nous paratges i racons de la Ribera Baixa de primera mà. El primer projecte que volen dur endavant és la davallada del riu Xúquer, que es tracta d’una activitat que, començant per Albalat de la Ribera i acabant en l’assut de Sueca, pretén donar a conèixer el riu Xúquer i la seua biodiversitat d’una manera lúdica, així mateix es realitzaran altres activitats per difondre el coneixement i el descobriment dels pobles pels quals es passarà en esta ruta: Albalat de la Ribera, Polinyà del Xúquer, Riola i Sueca. Un dels objectius d’este projecte és donar a conèixer el riu Xúquer, adquirir coneixements bàsics sobre el maneig d’un kayak, difondre els trets culturals dels diferents pobles veïns del Xúquer i conscienciar de la importància de la conservació de la flora i fauna.
 
L’altre projecte que també duran a term, serà el que han denominat com a Circuit d’Art Creació, en el qual es pretén organitzar una mostra multidisciplinar anomenada Joves CreActius. Els objectius principals són presentar, d’una banda, les manifestacions artístiques i, d’altra, els estudis, les investigacions i la capacitat d’emprenedoria de la joventut de la Ribera. A més, en esta mostra la intenció és establir un canal que ajude a donar suport i promoure els projectes dels emprenedors en totes les vessants com ara en la literatura, l'art plàstic, l'audiovisual o la música entre d’altres. I per això, es faran una sèrie d’exposicions per les diferents poblacions de la Ribera Baixa.
 
Este projecte naix de l’anàlisi que han fet des de l’IVAJ per cobrir la necessitat de coordinació de   les activitats emmarcades en les programacions dels pobles del voltant. 
 
 
 
next