Diari La Veu del País Valencià
Xàtiva – Rebaixa de l’impost de contribució urbana
Roger Cerdà (PSPV): “L’ajuntament ha de compensar encara la brutal pujada que va fer de l’IBI amb una reducció que no ofegue als ciutadans”

El Grup Socialista de Xàtiva ha presentat les seues propostes de modificació de les ordenances fiscals per al proper exercici entre les que destaca la rebaixa en un 10% de l’Impost de Béns Immobles (IBI) urbà. El PSPV demana una reducció de 7 punts del tipus impositiu que aplica l’ajuntament per a l’exercici de 2015, la qual cosa suposa una reducció del 10% de la contribució urbana per al proper any.

El portaveu socialista, Roger Cerdà, justifica la proposta afirmant que “encara cal compensar el brutal increment l’increment que ha patit la contribució urbana després la revisió cadastral del 2005”. Segons les xifres oficials, l’Ajuntament de Xàtiva ha passat d’ingressar 3,3 milions d’euros en 2005 a quasi 9 que preveu ingressar-ne enguany. Per a Cerdà, “fins que no es porte a terme una nova revisió cadastral que reduïsca de forma considerable el rebut de la contribució, el govern de Rus té la obligació de compensar aquest increment i ho pot fer aplicant reduccions al tipus impositiu”.

Els socialistes de Xàtiva, censuren l’actitud de Rus en els darrers anys en els que ha incrementat la pressió fiscal fins a límits “insuportables”. Així segons les xifres oficials, la nostra ciutat és una de les ciutat on més impostos es paguen de la Comunitat Valenciana situant-se per damunt de la majoria de ciutats de més de 20.000 habitants del seu voltant i fins i tot per damunt de la pròpia València. Cerdà explica que “Rus ha provocat l’empobriment de les famílies i empreses d’aquesta ciutat amb els elevats impostos i ha malbaratat tant els diners públics arribant a generar un deute de més de 21 milions i que no acabarem de pagar fins l’any 2024”. A més l’increment d’impostos no ha servit per a l’increment i millora dels serveis que presta el nostre Ajuntament a la ciutadania, sinó per pagar els balafiaments i capricis innecessaris d’una catastròfica gestió.

Finalment els socialistes han explicat que són moltes i diverses les propostes que en matèria fiscal han elaborat i que van a treballar de forma incansable perquè s’apliquen ja per a les ordenances de 2015. “Encara que és del tot improbable que aquestes s’accepten per l’equip de govern, ja que aquest sap que està en el temps de descompte” i que li queda poc més de 8 mesos per a abandonar el govern de la ciutat i això els impedeix acceptar els seus errors i modificar la seua forma de treballar”, conclou Roger Cerdà.

Comparteix

Icona de pantalla completa