Compromis i EUPV proposen prorrogar la contracta de parcs i jardins

19 setembre 2014 01:00h
Ahir al matí compareixien en roda de premsa al Palau de la Vila els seus portaveus Joan Gilabert i Manolo Ruiz explicant els acords pressos

Segons Gilabert: “Resten vuit mesos de legislatura, 8 mesos on hi ha molta feina a fer: plans d’ocupació, pressupostos participatius, execució inversions, huit mesos que no podem perdre. Els darrers mesos la relació del govern amb EU ha estat complicada, el que ha provocat falta de comunicació i d’acords.”

Pel bé de la ciutadania i del futur de la nostra ciutat , tant Compromís com EU hem volgut fer un esforç, posar per davant tot allò que compartim i buscant solucions als temes que no compartim. Per tal d’aportar estabilitat al govern i acabar aquells projectes que ens resten per desenvolupar, cal donar una certa majoria a l’Ajuntament, i per tal que això siga possible necessitem els vots d’onze regidors/es.

La municipalització de serveis ha estat un dels punts més divergents en la relació entre ambdos grups polítics. A hores d’ara Compromís i EU hem apropat postures, estudiant la possibilitat de bastir una pròrroga forçosa del contracte vigent, al temps que estudiem remunicipalitzar part d’aquest servei, respectant unes condicions laborals dignes i que aquesta municipalització no supose una pèrdua de qualitat en el servei i es mantinga un preu raonable.

Hem acordat, estudiar una solució de consens, que no siga ni municipalitzar tot el servei ni externalitzar-lo tot; podem estudiar municipalitzar una brigada bàsica de manteniment, i contractar tasques mes complexes i concretes, podem estudiar projectes d’integració laboral per a persones amb discapacitats, estem oberts a estudiar-ho i hui es comprometem que anem a fer-ho.

Tot canvi de model de gestió, s’ha de planificar i el primer pas serà organitzar internament l’ajuntament per poder assumir la gestió directa de serveis.

Propostes i acords en matèria de participació ciutadana.

El govern municipal ja va manifestar que l’experiència de l’Ontinyent participa ha vingut per a quedarse. En el procés d’elaboració d’ordenances i pressupostos que en poques setmanes encetem, volem millorar l’experiència del darrer any.

Per això és important aprovar un reglament que garantisca i regule el procés, i que aquest es mantinga de cara a futures corporacions.

Oposició d'ambdues formacions a l'intent de reforma de Llei Electoral anunciat pel PP.

La reforma de la Llei Electoral, amb l’excusa de la regeneració democràtica és un atac frontal a la democràcia. Si la llei d’hont actual ja és més que qüestionable, plantejar reforçar les majories absolutes amb el 40% del vot és simplement un atracament de la voluntat popular. Cada persona un vot, eixe es el camí per regenerar la democràcia.

Davant un hipotètic canvi de la llei, la diversitat de forces polítiques que no conformem el bipartidisme al que ens volen obligar, no anem a estar quiets, tindran el nostre rebuig frontal i actuarem en conseqüència.

La fi del bipartidisme i de les majories absolutes és la garantia d’una major democràcia, blindar amb lleis el que la ciutadania no recolza a les urnes es un colp d’estat.

Amb aquest acord el govern ix reforçat, reforçat per dur endavant polítiques pensades en les persones (plans d’ocupació, pressupostos participatius,…).

Tant Gilabert com Ruiz coincidien en que: “Reforçat per treballar fins a l’últim dia de la legislatura. Amb aquest acord, COMPROMIS i EU aposten per generar sinèrgies i acords per desenvolupar polítiques centrades en les persones, sent un referent clar d’allò que necessita el país valencià al 2015, un canvi polític que amb l’esforç de totes i tots hem d’aconseguir.”

Compromís per Ontinyent

photo
 
next