Pilota amb nom de dona a Sueca

29 març 2017 01:00h
 
La capital de la Ribera Baixa acollirà el pròxim 6 de maig el II Campionat de Raspall Femení i la II edició del festival RaspaRock
 
El proper 6 de maig els carrers de Sueca tornaran a ser seu de la pilota valenciana. El Club Pilota Valenciana Xúquer i el consistori suecà han presentant la II edició del Campionat de Raspall Femení i  la segona edició del festival RaspaRock. La iniciativa, que va nàixer l'any passat i que va tindre molt bona acollida en la seua primera edició amb un total de 40 jugadores, ha sigut un punt d’inflexió tant per al club, com per al món de la pilota, en general.
 
Enguany l'organització aposta pel mateix format: 12 hores i dos carrers. Les partides es jugaran al carrer Simó Vila i com a novetat, enguany canvien el Carrer Almussafes pel carrer Wenseslao Requeni, per guanyar comoditat, atés que estos dos carrers estan més pròxims. Hi haurà dos categories i es podrà participar per parelles o per trios.
 
 
Vicent Baldoví, regidor d’Esports, ha aplaudit que els clubs locals promoguen este tipus d'iniciatives inclusives en l'esport. “Estem veient com les dones cada vegada tenen més interés en participar en el nostre esport i les institucions deuríem de recolzar este interès i incentivar-ho. Hem de lluitar per la igualtat des de tots els fronts, també des de l'esport” ha afegit el titular de l'àrea que ha encoratjat totes les dones a participar en este esdeveniment i poder repetir l’èxit de la darrera edició.
 
 
Des del Club de Pilota Valenciana Xúquer expliquen que l'objectiu és consolidar este campionat i poder donar més visibilitat a les dones en este esport, ja que encara hui en dia, es tracta d’un esport molt masculinitzat, on la presència de la dona és minoritària. A més remarquen, igual que en la primera edició, “els pilars bàsics que sostenen el nostre projecte són la democratització, dignificació i la normalització de la pilota valenciana”.
 
El dia previ a les partides, el divendres 5 de maig, se celebrarà l’acte de presentació d’esta II edició del Campionat de Raspall Femení al Casal Jove de la localitat. En l'acte hi ha prevista la celebració d'una taula rodona que tractarà sobre el paper de la dona al món de la pilota valenciana, i el mateix espai acollirà també una exposició fotogràfica amb el mateix tema com a protagonista.
 
A més, la Regidoria de Comerç que encapçala Pau Roselló i els comerços de Sueca també s'hi sumen a la nova edició,  participant amb el patrocini dels premis del campionat a través de l'Associació de Serveis i Comerços, Arrima't.

 
 
Les inscripcions es podran realitzar pròximament, a partir de l’1 d’abril a través de la web, www.pilotaxuquer.es;  dels telèfons: 650170156 o 605114788 o de la pàgina del Facebook: CPV Xúquer.
 
II edició del RaspaRock
 
En paral·lel, s'ha organitzat també una vetlada de festa com en l'anterior edició, per arrodonir la jornada de pilota. La reivindicació es traslladarà als micròfons, on s'ha buscat també una destacada presència femenina. El 50% de les components dels grups seran dones.
 
El concert del II RaspaRock, que serà gratuït i que s'organitza amb el suport i la col·laboració també de l'Ajuntament de Sueca, comptarà amb l'actuació del grup de reggae valencià Candela ROOTS, el rock i ska d'Assekes i el rock alternatiu d'Inèrcia.

 
next