degradació del barri de Natzaret

21 setembre 2014 01:00h

Joan Ribó presenta una moció al ple per a que es complisca el pacte Ajuntament-Autoritat Portuària signat en 1986


El barri de Natzaret ha patit durant els últims vint anys un procés gradual de degradació, provocat per l’ampliació del Port de València. Esta ampliació ha suposat la perduda de les platges, i fins i tot el tancament amb una rotonda l’eixida del riu Tùria amb el mar.
Al 1986 l’Ajuntament de València i el Port de València signaren un acord per a resoldre els problemes urbanístics de l’ordenació de l’entorn portuària amb la finalitat de garantir que la relació entre el Port i la ciutat de València fora el més harmònica possible en tot el procés d’ampliació del Port de València que anava a iniciar-se i suposaria un perjudici molt important per al barri de Natzaret afectat per la seua proximitat.

Des de Compromís acusen a l’Ajuntament i a l’Autoritat Portuària de no complir este conveni, ja que el barri no tenen encara la zona verda als solars de Moyresa promesa fa més de 28 anys i pateixen les inundacions ja que l’eixida del riu es troba obstruïda.

Joan Ribó, portaveu de Compromís, ha presentat una moció al ple de setembre exigint el compliment del conveni signat en 1986 entre l’Ajuntament i el Port i la reobertura del Tùria al mar prolongant el jardí.

Joan Ribó ha declarat: “Barberà forma part del consell d’administració de l’Autoritat Portuària i cobra dietes, la seua obligació com a alcaldessa de la ciutat és que defense els interessos dels veïns de Natzaret front als interessos del Port. La situació del barri de Natzaret és insostenible i necessita del compromís del consistori”.

Compromís per València

photo
 
next