Diari La Veu del País Valencià
Deficiències al centre cívic municipal de Castellar-L’Oliveral
El portaveu de Compromís a Castellar-L’Oliveral ha exigit respecte per als veïns de les pedànies

El 23 de juliol de l’any 2013, l’alcaldessa Rita Barberà va inaugurar el Centre Cívic de Castellar-L’Oliveral, junt amb Isabel Bonig, Consellera d’Infraestructures i Transports, el regidor de Pedanies Vicente Aleixandre i l’alcalde de pedania Francisco Antequera. Més d’un any després l’edifici és un cúmul de deficiències i un clar exemple de mala gestió. Per començar, la biblioteca (dotada de llibres gràcies a les donacions dels veïns) no està gestionada per cap funcionari, no funciona el wifi ni tampoc el servei de préstecs i, sense cap tipus de vigilància, qualsevol pot agafar el llibre que li vinga de gust i quedar-se’l per sempre.

També crida l’atenció com irònicament un edifici que s’ha plantejat com a sostenible amb coberta vegetal i dotat d’un sistema d’aprofitament d’energia geotèrmica, malbarate totes les nits diners i energia quan algunes llums es mantenen enceses amb l’edifici totalment vuit. A més, durant aquest estiu els veïns més pròxims al Centre han patit amb assiduïtat el soroll de l’alarma de l’edifici, que s’activava sense motiu aparent durant la matinada interrompent el descans de moltes famílies. Els fanals del nou carrer per a vianants mai han tingut llum, i la paret del Centre corresponent a aquest carrer està coberta de pintades, presentant un aspecte brut i degradat només un any després de la seua inauguració.

Per a Compromís la situació més escandalosa es produeix a la planta baixa, ja que encara queda pendent la instal·lació dels serveis de salut. La realitat és que degut a les “indefinicions” del Partit Popular els veïns no tenen cap centre d’especialitats i l’espai públic reservat al Centre Cívic es manté inactiu mentre s’està pagant un lloguer en el Carrer Vicente Puchol per acollir el Centre de Salut actual. Sembla lamentable la falta d’organització i coordinació del consistori i de la Conselleria que té com a resultat el malbaratament dels recursos públics.
Alejandro Ramón, portaveu de Compromís per Castellar-L’Oliveral ha declarat: ”pensem que cal corregir ràpidament les vergonyoses deficiències de l’edifici, i que tots els veïns ens mereixen poder gaudir al complet de les quatre plantes de l’edifici d’una vegada per totes. Els veïns de Castellar han pogut comprovar un altra vegada la falta de respecte de l’equip de govern de Barberà cap a les pedanies”.

Compromís per València

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa