Diari La Veu del País Valencià
Algemesí – Substituir la becerrada per capea
L’AJUNTAMENT DESACTIVA EL MATI DEL DIUMENGE EL FACEBOOK PER L’AGRESSIVITAT VERBALS SOBRE LES BECERRADES

CAL REBAIXAR LA TENSIÓ I RECONDUIR EL TEMA A TRAVÉS DE SOLUCIONS EFECTIVES: SUBSTITUIR LA BECERRADA PER CAPEA

Es vulga o no el tema de les becerrades és un tema que ha deixat de ser local per a ser d’interés estatal. Vivim en la societat dels mitjans de comunicació i les xarxes socials i per tant tots ens assabentem de tot. De fet es busca una projecció de la Setmana de Bous fora d’Algemesí assistint a altres actes en altres ciutats o buscant la retransmissió de les jonegades per uncanal especialitzat.Però evident això té un anvers i és que també fora s’assabenten d’actuacions que causen sorpresa i estupor. I això cal acceptar-ho.Dir que ningú té dret a opinar sobre el que nosaltres fem és simplement ridícul. Internet està ple de campanyes de denuncia sobre barbàries que passen en Àfrica, en Orient o on siga, que tots signem.

No anem a poder evitar que la gent opine sobre les becerrades. Escudar-nos en l’argument de que nosaltres decidim és amagar el cap sota l’ala i no voler anar a l’arrel del problema. La campanya de pressió mediàtica que s’està portant sobre aquest tema no podem ignorar-la i ha de pesar en la decisió que s’haja de prendre. D’entrada no podem oblidar que l’opinió pública del poble sobre el tema no és unànime. No es tracta que tots els d’Algemesí les vulguem i la gent de fora no. Els regidors que representem a més de la meitat dels votants ja votàrem la desaparició de les becerrades i substituir-la per una capea, però la majoria absoluta popular impedí tancar el tema definitivament.

Conseqüència de la miopia política del PP és que la gent ha començat a fer pressió a través de les xarxes socials. En primer lloc existeixen diferents campanyes de recollida de signatures digitals algunes de les quals ja passen dels 21.000 signants. Però sobretot la campanya s’ha centrat en el facebook, on els comentaris, tant per part dels defensors de les becerrades com per part dels crítics,han anat pujant de to fins obligar a l’ajuntament a tancar temporalment la pàgina el diumenge pel matí, reobrint-la després de les 13 hores. Resulta lamentable haver arribat a aquesta situació per la paràlisi i curtesa de mires d’un equip de govern immobilista que ni vol ni sap com resoldre satisfactòriament el problema. I és que està pensant més en consolidar el vot dels sectors més immobilistes de la festa que en resoldre el problema. Per això en primer lloc volem fer una crida a la calma i la mesura de totes les parts. Es pot i es deu defensar qualsevol opinió però sense arribar a la violència verbal injustificable que s’ha vist en alguns comentaris.Ni per suposat a altre tipus de violència que tambérefusen.

No podem oblidar que enguany sols 6 penyes, de les 27 participen en aquest lamentable espectacle, la qual cosa indica el poc suport que fins i tot dintre dels participants de la festa té. Llavors, perquè s’aguanta?

Però tampoc podem ignorar, perquè així han informat grups activistes animalistes, que per al dia 24 estan preparant algun tipus d’acció de protesta o potser de boicot, la qual cosa M+S ALGEMESÍ considera que no serviria per acabar amb el problema sinó per enrocar-lo. A diferència dels animalistes que convocaren la manifestació del passat dia 13, a la qual donàrem suport, ara estem parlant d’activistes, molts d’ells participants en les accions del Toro de la Vega de Tordesillas, que el que volen és impedir la celebració de les becerrades. Evidentment el resultat potser imprevisible.

Pensem doncs, que el millor és avançar-se als esdeveniments i la solució més idònia no pot ser augmentar sols la presència policial. sinó acabar amb el motiu de polèmica. Demà i el dimecres les càmeres de televisió tornaran a visitar Algemesí i no podem donar un any més un espectacle lamentable. Encara estem a temps de desactivar la situació si transformem la becerrada amb mort i banderilleig de l’animalet amb una capea sense sofriment. Adoptar eixa decisió no seria una derrota de la Comissió ni de l’Ajuntament sinó un saber un estar a l’altura de les circumstàncies que demostraria la fortalesa de la festa.

M+S ALGEMESÍproposa que urgentment es prenguen els acords legals i polítics que pertoquen per evitar donar mala imatge i evitar situacions desagradables. Al capdavall el fet que sols 6 penyes vulguen participar en les becerrades mostren ven a la clara que 21 no. Amb eixa decisió tots eixirem guanyant. De mantenir-les tots perdrem i la festa la que més.

Comparteix

Icona de pantalla completa