Alcoi / Assemblees per a Pressupostos Participatius

16 octubre 2013 01:00h
Comencen les assemblees obertes dels Pressupostos Participatius
 
El dimarts a les 19 hores la seu de l’Associació de Veïns de Batoi va tindre lloc la primera de les assemblees obertes del Programa de Pressupostos Participatius de l’Ajuntament d’Alcoi. En total, seran sis assemblees obertes a la ciutadania en què qualsevol interessat podrà acudir per plantejar les seues propostes en què destinar una partida de 250.000 euros dins el Pressupost Municipal de 2014.

El programa va començar el dimarts 1 d’octubre amb una reunió informativa amb vàries xarrades que van tractar diverses experiències de pressupostos participatius que ja s’han dut a terme a diferents ciutats. Ara, comença el programa d’assemblees a cada barri: un total de sis reunions; aquest dijous a les 19 hores a l’Agència de Lectura de la Uixola; dimarts 22 d’octubre a les 19 hores a l’Associació de Veïns Santa Rosa-La Mistera; dijous 24 a les 20 hores a l’Associació Font-Roja de la Zona Alta; dimarts 29 a les 19 hores al Saló de Plens de l’Ajuntament; i finalment el dimarts 5 de novembre a l’Associació de Veïns de Zona Nord, al carrer Sant Joan Bosco.

A cadascuna d’aquestes assemblees es recolliran les propostes més valorades dels assistents, i també s’escolliran dos delegats de cada reunió que el dia 21 de novembre acudiran a la Mesa de Ciutat en què es triaran les propostes definitives a incloure en els pressupostos, a partir de les propostes veïnals de cada assemblea. Cal assenyalar que, paral·lelament, també se celebraran reunions a alguns centres educatius de la ciutat, per tal d’estimular la participació ciutadana dels més joves en les assemblees públiques i en la presa de decisions directa.

Des de la Regidoria de Participació Ciutadana s’ha habilitat una plana web on figura tota la informació del projecte de Pressupostos Participatius, a la qual s’accedeix des de la pàgina principal de l’Ajuntament, i on poden consultar-se les dates i lloc de celebració de cada reunió per part dels veïns que vulguen anar; cal recordar que els veïns i veïnes interessats poden assistir a les reunions que preferisquen, independentment que es facen al barri on resideixen o a altres barris.

El coordinador del projecte Cristian Santiago remarca que aquest procés té diversos objectius: “D’una banda, dissenyar una estratègia participativa real que promoga la deliberació o presa de decisions col·lectiva per part dels ciutadans; d’altra, fomentar la informació i la comunicació del teixit associatiu de la ciutat per afavorir la discusió i el consens en quant als serveis públics. I a més, mobilitzar les entitats i els ciutadans amb interés per millorar el futur de la ciutat, dinamitzant els valors participatius per a construir entre tots una ciutat més viva”. 
 
Més informació a: alcoi.org


 
next