Diari La Veu del País Valencià
Alcoi / Ajudes a esportistes d’elit amb menys recursos
L’Ajuntament estudia establir una ajuda a esportistes d’elit d’especialitats amb menys recursos.

L’Ajuntament d’Alcoi està estudiant la possibilitat d’instaurar una beca anual per a la formació i l’ajuda a l’activitat dels esportistes d’elit de la ciutat que competeixen en especialitats que disposen de menys recursos, i que per tant pateixen de més dificultats per poder mantenir-se a l’elit que aquells que ho fan en esports més mediàtics i majoritaris.

Aquest mateix matí l’alcalde Toni Francés i el regidor d’Esports Natxo Gómez han mantingut una reunió amb el gimnasta alcoià Néstor Abad, qui ha visitat l’Ajuntament després del seu recent pas pels Jocs Mediterranis (en què va aconseguir dos medalles d’or) i pel Mundial d’Amberes. A més de felicitar el jove campió alcoià per aquestes fites i per la seua trajectòria, l’alcalde li ha traslladat aquesta possibilitat, indicant que ara per ara un dels esportistes millor valorats de cara a la recepció d’una beca d’aquestes característiques seria ell, ja que entre els seus objectius més imminents està la participació als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, on tindria opció d’aconseguir la primera medalla olímpica per a Alcoi.

Segons el propi alcalde, “hem tingut el plaer de rebre a un gran campió com és Néstor Abad, un jove que, passe el que passe en el futur, ja figura en la història esportiva de la ciutat com un dels millors esportistes que mai haja donat Alcoi. En nom de tota la ciutat, hem volgut lliurar-li una placa per tota aquesta trajectòria de treball, de sacrificis, d’esforços i d’èxits. I alhora, hem volgut desitjar-li el millor futur possible en la seua carrera, indicant-li a més que des de l’Ajuntament intentarem contribuir a aquesta trajectòria d’èxits amb una ajuda econòmica que puga permetre-li seguir prosperant com a esportista. En moments en què les administracions estan oblidant també als nostres campions de les modalitats que disposen de menys recursos, obviant que precisament són tot un exemple de superació per als joves, des de l’Ajuntament intentarem ajudar a aquells alcoians que passegen el nom de la ciutat per tot el món en esports tan durs i competitius. Hem d’estudiar totes les possibilitats que tenim per poder habilitar aquestes ajudes, però estem convençuts que l’Ajuntament no pot donar l’esquena a aquests esportistes que tant d’esforç i tanta il·lusió inverteixen en les seues carreres”.

Comparteix

Icona de pantalla completa