Diari La Veu del País Valencià
Cocentaina invertirà més de 100.000 euros en l’eficiència energètica
Arran del seu compromís amb el Pacte d’Alcaldes per l’Energia Sostenible (PAES)

L’Ajuntament de Cocentaina, a través de la Regidoria d’Obres i Serveis, té via lliure per a invertir més de 100.000 euros en millorar l’eficiència energètica del municipi. Aquesta acció va encaminada en la senda dels objectius marcats pel Pacte d’Alcaldes per l’Energia Sostenible (PAES), al qual està adherit el municipi contestà.

Aquesta inversió serà possible gràcies a la convocatòria del Pla Provincial d’Estalvi Energètic de la Diputació. El projecte presentat per l’Ajuntament de Cocentaina ha estat aprovat per l’ens provincial, i d’aquesta forma el municipi rebrà d’aquest organisme un total de 84.888 euros per a portar les millores avant. Per la seua banda, l’Ajuntament de Cocentaina aportarà els 17.388 euros restants per abastar el total de la inversió que es realitzarà, la qual ascendeix a 102.275 euros.

El fi que persegueix aquest pla és el finançament de les inversions per a la consecució de l’objectiu de creació d’una energia sostenible, reduint el consum i potenciant l’estalvi en la facturació dels municipis.

L’objecte del projecte redactat per l’Ajuntament de Cocentaina ha estat establir les actuacions que van a realitzar-se per a modificar i justificar aquest estalvi energètic i econòmic. Aquestes actuacions han estat focalitzades en instal·lacions que empren l’energia elèctrica per al seu funcionament. Concretament es centraran en la substitució de 244 punts de l’enllumenat públic, tots ells ubicats principalment al centre històric de la localitat i a l’avinguda de Benilloba. A més, també s’invertirà part del pressupost en obres de millora de l’eficiència en dos edificis municipals com són el Centre Social del Real Blanc i el Centre de Formació d’Adults (FPA). Amb aquestes accions l’estalvi energètic calculat sobrepassa els 16.000 euros anuals. Està previst que les actuacions s’inicien una vegada passada la Fira de Tots Sants de Cocentaina, a principis del mes de novembre.

Marcos Castelló, edil d’Obres i Serveis, ha manifestat el fort interés que té el Govern contestà per seguir adoptant accions d’aquest tipus. “L’estalvi energètic és una prioritat en aquests moments: per una banda aconseguim que el nostre poble siga més sostenible i més respectuós amb el medi ambient, i per altra banda aconseguim que aquestes inversions ens retornen d’alguna manera amb un estalvi anual que podem destinar a altres accions per millorar el benestar dels nostres veïns i veïnes”. A més, el regidor avança que el seu equip ja ha presentat altre projecte per a optar a una inversió semblant el pròxim 2014 i seguir avançant en el camí de la sostenibilitat i l’estalvi energètic.

Comparteix

Icona de pantalla completa