Diari La Veu del País Valencià
Picassent / Xerrada sobre coorperació
EXPERIÈNCIES EN COOPERACIÓ INTERNACIONAL AL DESENVOLUPAMENT DES DE PICASSENT.

Dos tècnics municipals han participat enguany en dos experiències amb els pobles del Sud dins del programa “Experts Municipals Voluntaris” del Fons Valencià per la Solidaritat.

Rafael Gómez, Arquitecte Tècnic Municipal, i Susana Tronchoni, Tècnica d’Igualtat de l’Ajuntament de Picassent contaren la seua experiència a la xarrada que va tindre lloc ahir per la vesprada a la Casa de Cultura. Dos experiències que han tingut lloc durant els seus mesos de vacances i de manera voluntària a El Salvador i l’Equador, respectivament, dintre del programa “Experts Municipals Voluntaris” del Fons Valencià per la Solidaritat, entitat que agrupa a ajuntaments i mancomunitats de municipis de la Comunitat Valenciana en matèria de cooperació i solidaritat internacional. Un programa que te un doble objectiu: proporcionar assistència tècnica a les entitats locals del Sud amb les que col·labora el Fons i l’accés de tècnics valencians a l’àmbit de la cooperació al desenvolupament.

Ahir per la vesprada, a la taula, hi van estar presents també el coordinador del Fons, Esteve Ordiñana, i l’alcaldessa de Picassent i vicepresidenta del Fons, Conxa Garcia, acompanyada del regidor de Solidaritat, Carles Silla, i Belén Bernat, regidora d’Igualtat.

Amb imatges i vivències personals, els dos tècnics van contar la seua estada als païssos del Sud. Rafael Gómez, ha estat a El Salvador durant el mes de febrer on ha realitzat una assistència tècnica amb la “Asociación de Municipios de Los Nonualcos”, participant en el disseny dels elements d’un pla parcial de desenvolupament del centre històric del municipi de Zacatetoluca, assessorant i capacitant als tècnics de les unitats de cadastre i tècnics d’OPLAGEST (Oficina de Planificació Gestió i Control del Territori) en la realització d’una guia per a l’elaboració de plans parcials.

Per la seua part, Susana Tronchoni va participar durant el mes de juliol al municipi del Paute, a l’Equador, on ha realitzat una assistència tècnica en la Mancomunitat de la Conca Mitja Baixa del Riu Paute, i que ha consistit en l’elaboració d’un diagnòstic de gènere així com el disseny d’iniciatives en matèria d’empoderament econòmic i desenvolupament socioeconòmic amb visió de gènere en la mancomunitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa