Prospeccions petrolieres a les costes valencianes

30 setembre 2014 01:00h
Compromís se suma en Brussel·les contra les prospeccions petrolieres a les costes valencianes 

Crespo valora molt positivament per a Dénia l’acció de Jordi Sebastià
 
El diputat de Compromís-Primavera Europea, Jordi Sebastià, ha participat en un acte contra les prospeccions petrolieres amb altres diputats de l’esquerra europea. L’eurodiputat va criticar en l’acte celebrat per Acción Global en l’Europarlament la obsolescència  i caducitat d’un model energètic contaminant i completament erroni.

El regidor de Compromís per Dénia agraeix les accions de Jordi Sebastià i valora molt positivament que es facen en l’àmbit europeu, ja que “sembla que tot el que fem a Dénia no arriba ni a València ni a Madrid”. Crespo insta a l’alcaldessa a fer més pressió al seu partit per a que intervinga abans no siga massa tard.

Jordi Sebastià ha declarat la seua preocupació pel que considera un un "problema crònic en fase aguda que pot causar un efecte dòmino i estendre's", avisava l'eurodiputat davant la possibilitat que altres projectes petroliers  es desenvolupen tal com ha anunciat el govern d'Espanya contradient les directrius europees i que podrien afectar el Golf de València i Els Illes Columbretes, recentment nomenades LIC, o altres zones com la d’Alborán.

Davant l'amenaça d'aquests projectes a les costes, al turisme i als fons marins, Sebastià aposta per “un nou paradigma energètic més eficient i respectuós amb el medi ambient per l’interès general i per a garantir la diversitat natural en el nostre entorn”.
Per això, l'eurodiputat del grup verd europeu juntament amb altres eurodiputats d'esquerres, ha signat un manifest per la protecció de les reserves naturals de Canàries i ha constituït grups de treball amb les associacions i plataformes que han participat en l'acte de protesta.

En aquest sentit, Primavera Europea ja ha organitzat per al pròxim 15 d'octubre un acte en el Parlament Europeu en el qual participaran els afectats pel Decret de les Renovables, per a “evidenciar la solvència i la viabilitat d'altres models energètics més nets i amb gran capacitat de generar llocs de treball”, ha defensat Sebastià.

Compromís per Dénia

photo
 
next