Diari La Veu del País Valencià
Podem Elx – Retallades sobre retalles
Les comunitats autònomes han tancat uns 15.000 llits en el sistema públic de salut durant l’estiu (des de juliol fins a setembre, i en alguns casos, estaran tancats fins l’octubre), segons fons sindicals.

El Pla de Vacances i Reforços d’Estiu 2014 de la Conselleria de Sanitat («pla d’estalvi», li diuen) ha suposat el tancament d’uns 1.687 llits d’hospitals arreu del País Valencià, perquè baixa la demanda, diu el conseller. També l’Hospital General d’Elx s’ha vist afectat per aquestes mesures. Però la demanda de serveis de salut no disminueix a l’estiu. Més bé el contrari, augmenta. La població es duplica o triplica en el mesos de juliol i agost en les zones turístiques. És el que passa en l’Àrea de Salut 20, a la qual pertanyen les localitats Elx, Santa Pola, Arenals del Sol, L’Altet i La Marina.

A aquestes retallades en els hospitals, hi ha que afegir la reducció en els horaris dels centres de salut, el tancament de consultes d’especialitats i la reducció de personal per vacances. Tot açò repercuteix negativament tant en els pacients com en el personal sanitari. La seua salut es ressent, la seva esperança de vida baixa.

Des de PODEM ELX volem denunciar que el govern del PP utilitza les vacances per a continuar amb la seua política de deteriorament de la qualitat de l’atenció sanitària per a desmantellar el sistema públic de salut i potenciar les empreses privades. El govern del PP anteposa, doncs, l’afany del negoci i els beneficis sobre la salut de la ciutadania.

Comparteix

Icona de pantalla completa