Diari La Veu del País Valencià
Elecció del cartell de Falles
Compromís aposta per canviar l’elecció del cartell de Falles

Cal establir una convocatòria amb la col·laboració dels professionals per a donar un impuls al cartell

El cartell de Falles ha de formar part d’una àmplia campanya de promoció de la festa en tots els suports

Compromís per València proposa obrir un debat sobre la necessitat de canviar el sistema d’elecció del cartell de Falles, amb l’objectiu de fer una convocatòria més atractiva que garantisca la participació dels professionals i la qualitat dels treballs presentats. La xifra d’originals presentats any rere any no pot amagar la manca d’atractiu que el concurs actual té entre els professionals. Per a definir com ha de ser el nou sistema cal comptar amb la participació de les associacions de dissenyadors i il·lustradors perquè aporten la seua experiència i suggeriments.

Des de fa anys, el disseny dels cartells editats per l’Ajuntament de València en les seues campanyes publicitàries manca de l’ambició i qualitat que han fet de la cartellística una senya d’identitat dels creadors valencians. En el cas d’un esdeveniment com les Falles, festa que aspira a ser declarada patrimoni de la humanitat, és encara més necessari establir una fórmula que garantisca l’originalitat i creativitat de les propostes que es presenten.

A més, cal que la imatge de difusió de les Falles vaja més enllà del cartell imprés. Per això, la regidora Pilar Soriano proposa que “el disseny del cartell de Falles s’englobe en el marc més ampli d’una campanya de promoció de la festa que tinga en compte no només els mitjans tradicionals, sinó també la difusió a través de nous suports com les xarxes socials”.

Compromís per València

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa