Castelló -Ficus de Maria Agustina

30 setembre 2014 01:00h
Compromís demanarà la declaració d'arbre singular per al ficus de Maria Agustina
 
El portaveu de Compromís a l'Ajuntament de Castelló, Enric Nomdedéu, ha explicat avui que el seu Grup presentarà una moció per tal que el ficus de Maria Agustina siga inclòs en el Catàleg  d'arbres monumentals i singulars de la Comunitat Valenciana.

El portaveu de Compromís a l'Ajuntament de Castelló, Enric Nomdedéu, ha anunciat avui que “demanarem que el ficus de Maria Agustina tinga la s'incloga dins del Catàleg d'arbres monumentals i singulars de la Comunitat Valenciana, per tal que tinga una protecció efectiva”.

Enric Nomdedéu ha apuntat que “actualment, hi ha més de 140 arbres en aquest catàleg, i cap és de la ciutat de Castelló, malgrat que la llei li dóna potestat als Ajuntaments per a declarar arbres singulars com a protegits. No sabem si deu ser perquè l'equip de govern considera que no hi ha cap arbre que meresca aquesta consideració o perquè no volen nugar-se les mans a l'hora de llevar-se'n algun de damunt”.

El regidor de Compromís ha afegit que “la Llei de Patrimoni Arbori Monumental preveu que es puguen incloure els arbres singulars de cada municipi després que l'Ajuntament, per acord plenari, així ho demane. La protecció del nostre patrimoni arbori és important, no només per una qüestió botànica o ambiental, sinó també per l'aspecte històric i patrimonial, i per allò de memòria compartida i d'espai comú que representen alguns arbres, com és el cas del ficus de Maria Agustina”.

Compromís per Castelló

photo
 
next