Diari La Veu del País Valencià
Mala gestió del PP a Cullera
La mala gestió del PP impedix el desenvolupament de polítiques socials i d’ocupació a Cullera

L’endeutament aconseguix el 148% del pressupost i seguix a l’alça pel nou préstec de més de 4 milions sol·licitat per a pagar factures

El ple municipal ordinari de setembre de Cullera ha constatat hui la nefasta gestió econòmica de l’equip de Govern del Partit Popular presidit per Ernesto Sanjuán i les seues conseqüències per a la ciutadania en forma de retallades en servicis bàsics i absència de polítiques actives d’ocupació.

El Compte General de l’any 2013, aprovat en solitari pel PP i amb l’oposició dels Socialistes de Cullera, ha confirmat que l’ajuntament va tancar el passat exercici pressupostari amb un romanent negatiu de tresoreria per a despeses generals de -1.984.532,73 euros. Este indicador és considerat pel mateix interventor municipal com “el més clarificador de la situació econòmica de l’ajuntament”.

Així mateix, l’estalvi net també va registrar xifres negatives, amb -311.573,39 euros. D’altra banda, l’endeutament municipal està absolutament disparat i es va situar en el 148,94% del pressupost. Però lluny de millorar, ha seguit augmentant perquè al llarg de l’any 2014 cal afegir els més de 4 milions d’euros que l’ajuntament ha hagut de tornar a amprar per a pagar les factures a proveïdors.

El portaveu municipal socialista, Jordi Mayor, ha retret al govern municipal que la seua mala gestió al llarg d’estos anys no solament hipoteca a Cullera per a les pròximes dècades sinó que ja té conseqüències directes sobre la vida de les persones.

Atur i pobresa

El fet que l’ajuntament cullerenc estiga literalment intervingut pel Govern d’Espanya i haja de destinar una gran part dels seus recursos econòmics al pagament del deute generat pel PP impedix al consistori invertir en un pla d’ocupació que faça front a l’enorme taxa d’atur municipal, com han fet altres poblacions fins i tot governades pels populars.

D’altra banda, enfront de l’alarmant augment de la pobresa que s’ha registrat al llarg dels últims anys, amb vergonyoses cues de la fam i entitats com Cáritas realitzant una tasca encomiable al respecte, el consistori no ha desenvolupat cap Pla d’Emergència Social que garantisca a tots els veïns les seues necessitats més bàsiques —alimentació, vestimenta o educació— estiguen cobertes. De fet, mentre altres ajuntaments s’esforcen a fomentar polítiques socials, el de Cullera les ha reduït a la mínima expressió.

Mayor també ha retret que el balafiament dels diners fet per Sanjuán en obres amb sobrecostos milionaris, ara té un alt cost social: Cullera hui està endeutada fins al coll i una gran part dels seus veïns paguen les conseqüències amb més impostos i menys drets socials. “Diga-li vosté a una família que no pot donar-li dos menjars als seus fills al dia que tenen el pont de la Bega”, li ha retret Mayor a l’alcalde.

El líder socialista ha justificat el vot en contra del Compte General pel profund desacord del seu grup amb la nefasta gestió econòmica. “Li vam donar un no a la liquidació al pressupost de 2013, li donem un no hui a este resultat i el tercer no li’l donaran a vostés els ciutadans al maig del 2015”, ha manifestat.

Jordi Mayor també ha constatat que el Govern local no té intencions d’elaborar el pressupost de 2014 per les dificultats que té per a quadrar-ho i ha demanat a l’Executiu que siga prudent en les seues despeses de cara al pròxim exercici pressupostari, any electoral, per a no hipotecar encara més al nou govern que isca de les urnes.

PSPV Cullera

Comparteix

Icona de pantalla completa