Diari La Veu del País Valencià
Alcoi- L’Ajuntament aprovarà el Reglament de Segona Activitat per funcionaris i personal laboral
Després de les negociacions amb tots els sindicats representats a l’Ajuntament, en què també han estat presents els partits de l’oposició municipal, el Govern municipal portarà a la sessió plenària del proper dilluns 23 la proposta de Reglament de Segona Activitat per als funcionaris i personal laboral. En cas d’aprovar-se, seria el primer reglament d’aquest tipus que regula el canvi de lloc de feina dins l’Ajuntament d’aquells treballadors que arribats a certa edat o amb motiu d’alguna malaltia o discapacitat, no puguen continuar fent la seua tasca.

El Reglament, que compta amb els vots favorables de tots els sindicats, està pensat bàsicament per al personal de les Brigades municipals, i d’altres llocs relacionats amb tasques de manteniment, tal com explica la regidora de Règim Intern Lorena Zamorano: “Hi ha llocs de feina a l’Ajuntament en què l’edat pesa a l’hora de fer front a les tasques pròpies d’aquestes responsabilitats. A partir d’ara, aquells treballadors municipals que per l’edat o alguna discapacitat no puguen continuar amb la seua feina, podran canviar de lloc de treball al propi Ajuntament. A més, permetrà que els llocs que deixen vacants puguen ser ocupats per gent més jove, i així contribuir a renovar la plantilla d’aquests serveis. De fet, ara per ara trobem a l’Ajuntament una mitjana d’edat prou elevada dins aquests serveis, entre altres motius perquè l’anterior govern municipal no va renovar els seus membres precisament en una època en què no existia cap impediment legal per contractar, al contrari del que ocorre ara”.

La regidora indica que “una vegada que el Reglament s’aprove i entre en vigor es podran començar a presentar les sol·licituds per part dels treballadors que complixquen els requisits pertinents, passant per un dictamen mèdic que corrobore la seua situació i la conveniència de canviar de lloc de feina”.
Lorena Zamorano explica finalment que “el que volem aconseguir des del Govern és que les persones conforme van avançant en edat puguen tindre un lloc de feina digne i adaptat a les seues circumstàncies, i que serveis com ara la Brigada d’Obres, de Jardins, etc. estiguen dotades de personal amb la capacitat de treball necessària per a portar a terme tot el que se’ls requereix des del punt de vista laboral, de forma que aquest esforç es deixe notar en la qualitat del servei als ciutadans”.

Comparteix

Icona de pantalla completa