Diari La Veu del País Valencià
Els imputats del PP de Paterna culpen els funcionaris
JUANMA RAMÓN: “CINC DELS SIS IMPUTATS TENEN UN ADVOCAT EXPERT EN CASOS DE CORRUPCIÓ QUE ELS ACONSELLA CULPAR ALS FUNCIONARIS”

Compromís per Paterna acusa al PP d’entorpir la marxa del procés amb entrebancs a la seua personació i amb l’intent d’anul·lar les declaracions de la Secretària i l’Interventor

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “és curiós i sospitós que cinc dels sis imputats del PP de Paterna, que entre ahir i hui han declarat per pressumpta prevaricació per les despeses en la promoció de la Zona Franca, estiguen representats per un lletrat especialista en temes de corrupció. Un advocat que els està aconsellant culpar als funcionaris com única eixida a la seua imputació”.

A més a més, “el PP, els imputats amb el seu advocat, estan intentant entorpir la marxa del procés amb diferents entrebancs com intentar anul·lar les declaracions prèvies de la Secretària i l’Interventor, o voler evitar que el grup municipal de Compromís Paterna es personara com acusació. Accions que no s’entenen si com ells diuen tot ho han fet tan bé i tan legal”.

Segons explica Ramón, “tots els que han passat entre ahir i hui pel jutjat de Paterna han exercit el seu dret a no dir la veritat com a imputats. I molt ben exercit perquè en cap moment han volgut dir que l’informe en el qual s’excusen és un informe previ que no inclou les despeses totals de 628.000 euros de la Zona Franca”.

“Aquest informe, datat en febrer de 2013, només fa referència a les despeses habituals d’una encomana de màrqueting, sense incloure l’extravagant i surrealista promoció de la Zona Franca fantasma. Més endavant, en març de 2013, la Secretària emet el seu primer informe contrari a l’aprovació de l’encomana que està basada en un Pla Ciutat inexistent. I al mes següent, a Lorenzo Agustí i al seu govern se’ls ocurrix modificar l’encomana de màrqueting, incloent la totalitat de la despesa de la promoció de la Zona Franca fins a arribar als famosos 628.000 euros”.

“La burda excusa del segell d’Intervenció en l’informe de febrer de 2013 és una maniobra per a distraure l’atenció, amagant que la modificació posterior, que és la que s’aprova en junta de govern local i per la qual estan imputats, no porta cap segell i que té els informes contraris de Secretària i Interventor”.

“Tant l’ex calde com l’alcaldessa i la resta d’imputats volen culpabilitzar de tot als funcionaris, quan el que pesa més és la decisió política d’una junta de govern local que aprovà tota la despesa sabent que no ho havia de fer i que admiteixen haver votat a favor seguint la disciplina de vot, imposada per l’ex alcalde. Des de Compromís veiem clar que estem dins d’un cas on interessos personals, que encara no coneguem, han obligat als membres de la junta de govern local a obviar la legalitat a l’hora d’aprovar una despesa de diners públics de més d’un milió d’euros”, conclou Juanma Ramón.

Compromís per Paterna

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa